• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
"Çocuklarımızla sağlıklı iletişim kuralım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocukların çevresinden ve arkadaşlarından kolayca etkilenerek kanabileceğini dile getiren Taş, çocukların hareketlerindeki değişimin fark edilmesinin de önemli olduğuna değindi.

"Çocuklarımızın sadece eğitim ve başarılarıyla ilgilenmeyelim"

Çocukların akademik başarılarının yanı sıa manevi eğitimiyle de yakından ilgilenmek gerektiğini dile getiren Taş, "Çocuklarımız okula başladı, kötü emelle taşıyan bazı guruplar var. Ailelerimizi bu konuda uyarmak istiyorum. Geçlerimizi uyuşturucu konusunda tuzağa çekmek isteyen guruplar,  okulların çevresinde dolaşıp masum çocuklarımızı ve gençlerimize yaşayıp onları kandırabiliyorlar. Daha sonra bir iki dertleşme, arkadaşlık kurma bahanesiyle çocuklarımızı uyuşturucuya başlatabiliyorlar. Bu konuda tüm velilerimize uyarıda bulunuyoruz. Çocuklarımızın sadece eğitim öğretim ve başarılarıyla ilgilenmeyelim. Bu vesileyle tüm anne babaların dikkatlerini şuna çekmek istiyorum. Çocukları kimlerle dolaşıyor, kimlerle arkadaş, kimlerle hangi ortamlarda vakit geçiriyorlar. Buna dikkat etmelerini istiyorum. Gün içerisinde çocuklarıyla daha çok ilgilenmeleri gerekiyor. Çocuklarımızla ilgilemediğimiz zaman çocukla anne ve babalarından gerçeği saklayabiliyorlar. Neyle karşılaşacaklarını bilmedikleri için ilk etapta korkuyorlar."  dedi.

"Çocuklarındaki değişimi fark etmelidirler"

Ebeveynlerin çocukların gelişimi noktasında dikkatli olması gerektiğine değinen Taş, "Anne ve babalar, çocuklarındaki değişimi fark etmelidirler. Çocuklardaki değişimi göz önünde bulundurup, çocuktaki bu farklı durumu otaya çıkama adına onlarla dertleşmeleri ve kaliteli, nitelikle zaman geçirmeleri gerekiyor. Anne ve babalar, çocukların ahlaki gelişimleri ve İslami eğitimleri konusunda daha hassas olmalıdırlar. Çünkü Allah'tan korkan, ahiret inancına sahip olan bir nesil, kolay kolay yanlış insanlarla gezip, yanlış iş yapmaz. Yanlış insanlarla arkadaşlık yapmaz. Farklı bir durum geliştiğinde ise, bunu anne ve babasından saklamaz. Anne ve baba bu konuda gerekli müdahalede bulunur." ifadelerini kullandı.

'Yakıtı insanlar ve taşlar olan Cehennem'den kendinizi ve ailenizi koruyun'

Aileleri çocukların eğitimi kadar onların ahiretiyle de ilgilenmesi gerektiğinin altını çizen Taş, şunları kaydetti:

"Bu çocuklar neden böyle bir tehlikeyle karşı karşıya kalabiliyor? Evde huzurun ve mutluluğun olmadığı, karı koca arasında sağlıklı iletişimin olmadığı aileler, o çocuklarımız bahsettiğimi o tehlikeyle daha ciddi bir şekilde karşılaşabiliyorlar. Lütfen anne ve babalar, kendi aramızdaki sıkıntıları sağlıklı bir şekilde çözelim. Bu durumu çocuklarımıza yansıtmayalım ve çocuklarımıza hayırlı bir anne ve baba olalım. Peygamber Efendimiz buyuruyor, 'Hepiniz çobansızınız ve güttüğünüz sürüden sorumlusunuz.' Baba evinden, ailesinden sorumludur. Bu konuda sorumluluğumuzu yerine getirelim inşallah. Allahu Teala buyuyor, 'Yakıtı insanlar ve taşlar olan Cehennem'den kendinizi ve ailenizi koruyun.' Çocuklarımızın sadece karnını değil, onların aklını ve kalbini de doyuralım. Aklı ve kalbi beslenen çocuklar bu yanlışa kolay kolay düşmez. Anne ve babalarımıza tekrar hatırlatıyorum. Lütfen onların ahlakıyla ilgilenelim. Mutlu çocuklarımızın zaten başarılı olacaktır. Çocuklarımızın eğitim noktasındaki kaygısını artırmayalım." şeklinde konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir