• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Sanayi bölgelerinin  ciddi bir değişime ihtiyacı var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni bir vizyonla kentin ortak aklını harekete geçirmek amacıyla kurduğu 17 Sektör Konseyi arasında yer alan Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi ile Organize Sanayi Bölgeleri Konseyi de ilk çalıştaylarını yaptı.


Tekstil ve Hazır Giyim Konseyi'nin toplantısında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, konsey yapılanmasının ülke genelindeki oda ve borsalarda ilk uygulamasının BTSO'da gerçekleştiğini belirtti ve konseyleri Türkiye'deki kümelenme politikalarını destekleyecek en önemli unsurlardan biri olarak gördüklerini söyledi.


Burkay, "Bursa, tekstil ve konfeksiyon sektöründe Türkiye'deki en güçlü bölgelerin başında. Bu nedenle tekstil ve konfeksiyon sektörünün de Bursa'da bir yol haritası olması gerektiği inancıyla bu konseyi oluşturduk. Sektörümüzle ilgili ortaya koyacağınız projeleri ve eylem planlarını BTSO olarak hayata geçireceğiz." açıklamasını yaptı.


Sektörün geleceğine dair neler yapabileceklerini görüşmek üzere bir araya geldiklerinin altını çizen Teksitil ve Konfeskiyon Konseyi Başkanı Mustafa Taşdelen ise "Sektörün ortak sorun ve beklentilerine cevap bulmanın yanı sıra, orta ve uzun vadeli yol haritasını çıkarmak için çalıştayımızın önemi çok büyük. Konsey üyelerimizle birlikte sektörümüzün geleceğine ışık tutacağımıza inanıyorum." diye konuştu.


"Sanayi bölgelerinde ve politikalarda ciddi bir değişime ihtiyaç var"
Organize Sanayi Bölgeleri Konseyi'nin toplantısında ise Bursa'nın sanayi bölgeleriyle ilgili politikaları masaya yatırldı. Bursa ve ilçelerindeki tüm sanayi bölgelerinin üyesi olduğu OSB Konseyi'nin sanayide rekabetçilik gücünü ve işbirliği olanaklarını arttıracağını söyleyen BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "Mevcut sanayileşme ve üretim anlayışıyla 2023 hedeflerimizi yakalamamız zor. Öncelikle Bursa'daki sanayi bölgelerimizde ve sanayi politikalarımızda ciddi bir değişim ve dönüşüme ihtiyacımız var." dedi.


Gelişmiş ekonomilerde uzun süredir uygulanan ama Türkiye'de yakın zamanda gündeme gelen kümelenme politikaları üzerinde duran Burkay, "Bursa'daki 13'ü organize, 8'i ıslah OSB olmak üzere, 21 sanayi bölgesinin ortak problemlerini tespit ederek çözüm yollarını bulmak adına bir aradayız. Sanayicilerimizin rekabetçiliğini arttıracak projeleri, rekabet öncesi işbirliği platformlarıyla ortaya çıkaracağız. Konsey üyeleri olarak, sanayicilerimiz için ortaya koyacağınız vizyon, proje ve eylem planları bunun için çok önemli." ifadelerini kullandı.


OSB Konseyi Başkanı Ali Uğur ise 20 yıldan bu yana BTSO'da Meclis Üyesi olarak görev yaptığını belirterek, "Daha önce birlik olamayan organize sanayi bölgelerini ilk kez bir masa etrafında topladık. Ortak sorunlarımızı ve ihtiyaçlarımızı bir masa etrafında konuşup, birbirimize yardımcı olmak için yeni bir yola çıktık. BTSO olarak buna önderlik yaptığı ve bizleri konsey çatısı altında birleştirdiği için Sayın İbrahim Burkay'a teşekkür ediyorum. BTSO'nun katkılarıyla çözülmeyecek hiçbir sorunumuz olmayacaktır." dedi.


Organize Sanayi Bölgelerinin sananayileşmesinin hızlanması, istihdamın artması, bölgesel kalkınmanın sağlanması gibi önemli bir misyon üstlendiğini belirten Uğur, "Islah organize bölgeleriyle ilgili kanun ve yönetmelik değişikliği sonrasında, yapılan 9 başvuru ile birlikte Bursa ülke bazında en çok OSB'ye sahip il konumuna gelecek." açıklamasını yaptı. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir