• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Ukrayna'ya gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bir araya geldi.

Taraflar görüşmede "Ukrayna'nın Zafer Planı ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Barış Formülü'nün ortaklarınca desteklenmesi, Rusya'nın Kuzey Kore'nin desteğiyle savaşı tırmandırma girişimine karşı koyulması, Ukrayna-Fransa arasında savunma işbirliğinin yoğunlaştırılması ve kış öncesi Ukrayna'nın enerji istikrarının desteklenmesi" konularını ele aldı.

Sybiha, Ukrayna-Fransa savunma işbirliğinin daha da güçlendirilmesi ve ortak savuma projelerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Fransa ile savunma sanayisinde kapsamlı işbirliğinin temeli atılmıştır. Bu durum, özellikle Ukrayna'da en gerekli silahların yerelleştirilmesi ve ortak üretimin yanı sıra bir dizi yenilikçi Fransız teknolojisinin transferi için de geçerlidir." dedi.

Fransa'da bir Ukrayna tugayının kurulması kararını uyguladıkları için Fransa tarafına teşekkür eden Sybiha, bu girişimin Ukrayna'nın diğer ortaklarına örnek teşkil etmesini umduğunu söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir