• DOLAR 34.468
  • EURO 37.286
  • ALTIN 2995.421
  • ...
Batı Şeria'da direniş eylemleri!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

Kimliği henüz belirlenemeyen bir Filistinli, Ramallah'ın kuzeyindeki Ofra yerleşim yerinin girişinde işgalci kuvvetlerine yönelik çarpma girişiminde bulunduğu gerekçesiyle işgalcilerin açtığı ateş sonucu şehit oldu.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Filistinli bir kişinin, kullandığı aracıyla hızla gelerek kontrol noktasındaki askeri araca çarptığı görülüyor. Sürücü, işgal askerleri tarafından açılan ateş sonucu şehit olurken işgal kuvvetleri arasında herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

Öte yandan bugün şafak vakti Kudüs şehrinin kuzeydoğusundaki Kalandiye kampında işgal ordusunun kurşunlarıyla Filistinli bir genç yaralandı.

Yerel kaynaklar, gencin Kalandiya kampının ortasındaki pazar mahallesinde gerçek mermilerle vurulduğunu ve ardından hastaneye kaldırıldığını bildirerek, işgal kuvvetlerinin kamptaki birçok eve baskın düzenlediğini kaydetti.

Görgü tanıkları, işgal kuvvetlerinin sabah erken saatlerde, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus şehrinin doğusundaki Balata ve Yeni Askar kamplarına baskın düzenlediğini bildirdi.

İşgal ordusunun askeri buldozer eşliğinde iki kampa ve çok sayıda eve baskın düzenlediği aktarıldı.

Cuma akşamı geç saatlerde işgal kuvvetleri Tulkarm'ın doğusundaki Zanaba kasabasına da baskın düzenlemişti.

Dün ayrıca altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgeleri, yerleşim karşıtı yürüyüşlerin bastırılmasının yanı sıra, zeytin hasadı mevsimine denk gelen bir dönemde siyonist yerleşimciler tarafından Filistinlilere ve mülklerine karşı gerçekleştirilen bir dizi saldırıya tanık oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir