• DOLAR 34.256
  • EURO 37.094
  • ALTIN 2994.468
  • ...
HAMAS LİDERLERİ  Yataklarında ölmezler ŞEHİD OLURLAR...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy/Doğruhaber

HAMAS'ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, hareketin lideri Yahya Sinvar’ın şehadetini duyurdu. El-Hayye’nin açıklamaları şu şekilde: “Müminlerden öyle erler vardır ki, Allah’a verdikleri sözü yerine getirirler. Onlardan bazıları, ne zaman gelirse, canlarını feda ettiler; bazıları ise beklemektedir. Onlar, hiçbir şekilde sözlerini değiştirmediler.” İslami Direniş Hareketi(HAMAS), Filistin halkımıza, tüm ümmetimize ve Dünya’daki özgür insanlara, hayatını Filistin’e adayan, bu uğurda ruhunu feda eden en asil ve en cesur adamlardan birini anarak duyuruda bulunmaktadır. Allah’a olan inancını doğruladı ve Allah da onu doğruladı; şehitlerle birlikte olmayı seçti. Büyük lider, mücahit şehit Yahya Sinvar (Ebu İbrahim) İslami Direniş Hareketi (HAMAS) siyasi büro başkanı ve “Aksa Tufanının” komutanı olarak, silahını kuşanmış, işgal ordusuna karşı en ön saflarda mücadele ederken, şehit oldu. Gazze’nin onurlu topraklarında, direnişini sürdürerek Filistin’in topraklarını ve kutsallarını koruyan bir savaşçıydı; direniş ve sabır ruhunu ateşleyen bir ilham kaynağıydı.

Kıymetli halkım, Arap ve İslam ümmeti, dünyanın özgür insanları, Şehit lider Yahya Sinvar, genç yaşlarından itibaren Hamas hareketinde cihat eden bir mücahit olarak yaşamını sürdürdü. 23 yıl süren esaretinde, Siyonist gardiyanı alt etti ve “Vefa El-Ahrar” ile hapisten çıktıktan sonra, fedakarlıklarına ve planlarına devam etti. 7 Ekim 2023’te, büyük Tufanının yaşandığı gün, gözleri açıldığında, sarsıcı bir mücadele ile halkımızın ve direnişimizin kahramanlığını sergileyen destanlar yazdı. En yüksek mertebe, en üstün ödül olan şehitlik mertebesine ulaştı ve Rabbine kavuştu; sunduğu cihad ve fedakarlıkla razı olarak.

Şehit lider Yahya Sinvar, şehit liderlerin mücadelesinin devamı olarak, şehit kurucu Şeyh Ahmed Yasin, Dr. Abdülaziz Rantisi, Mukadime, Ebu Şeneb, Cemal Mansur, Cemal Selim, şehit lider İsmail Heniyye, yardımcısı Şeyh Salih Aruri, halkımızın ve ümmetimizin tüm liderlerinin şehitleri arasında yer aldı. Bu kanların, direniş ve sabır yolumuzu aydınlatmaya devam edeceğini ve Hamas Hareketi’nin, halkımızın tam özgürlük, dönüş beklentilerini gerçekleştirme yolunda, kurucu liderlerin ve şehitlerin bıraktığı mirasa sadık kalacağını vurguluyoruz. Filistin topraklarının tamamında, başkenti Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması hedefiyle yolumuza devam edeceğiz. Bu, işgalcilerin bu topraklardaki varlığının bir laneti olacaktır.

Kıymetli halkım, Arap ve İslam ümmeti, dünyanın özgür insanları, Kardeş lider Yahya Sinvar’ın, onur ve şehitlik yolunda, özgürlük ve dönüş projesinde hayatlarını feda eden tüm liderlerin şehadeti, Hamas Hareketi ve direnişimizi daha da güçlendirerek, kararlılıkla yola devam etmemizi sağlayacaktır. Bu, halkının haklarını korumak için mücadele eden, köklü ve onurlu bir harekettir. Filistin Halkı, Arap ve İslam Ümmeti, Dünya’nın özgür insanları, Gazze’ye yönelik saldırılar durdurulmadan ve kahraman esirlerimiz işgal zindanlarından çıkmadan işgalcilerin esirleri asla evlerine dönmeyecektir.

HAMAS’ın izinde ilerlemekteyiz ve Aksa Tufanı ruhunun kıvılcımı, halkımızın kalbinde yaşamaya devam edecek. Ey Ebu İbrahim, sana olan bağlılığımızı sürdüreceğiz ve bayrağın düşmeyecek; yüksekte ve gururla dalgalanacak. Selam sana Ebu İbrahim, dünyadan el etek çeken, ibadet eden ve takva sahibi olan adam. Selam sana, esir olarak; selam sana, mücahit olarak; selam sana, şehit olarak. Selam sana, çünkü tarih yazacak; sen, özgürlük mücadelesinin ilk satırını ve işgalin sonunu yazdın. Allah sana rahmet eylesin ve seni, peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle birlikte cennetin en yüksek makamına yerleştirsin. Bu bir cihad; sonucu ya zafer ya da şehadettir.”

El Kassam Tugayları: HAREKETİMİZ, KOMUTANLARINI ASKERLERDEN ÖNCE FEDA ETMEKLE İFTİHAR EDİYOR

HAMAS’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları Şehid Sinvar için açıklama yayınladı. Telegram kanalından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ey Mücahid Filistin halkımız ve ey Arap ve İslam ümmetimizin evlatları, Şehid İzzeddin el-Kassam Tugayları, Müslümanların mukaddes Mescid-i Aksa'sını ve halkımızın meşru haklarını savunurken şehadet şerbetini içen, İslami Direniş Harekatı(HAMAS)’ın lideri büyük komutan Yahya es-Sinvar Ebu İbrahim’i yücelere uğurlamanın onurunu yaşıyor. Hareketimiz, komutanlarını askerlerden önce feda etmekle iftihar etmekte ve liderlerinin, Allah yolunda canlarını ve kanlarını vermiş Mücahid Filistin halkımızın Şehidler kervanının önünde yer aldığını ilan etmektedir. Gazze’nin korkak düşman ordusu için kolay lokma olacağını zanneden işgalcilere karşı kahramanca savaşırken komutanımız, kardeş Mücahidlerinin arasında Şehid olmuştur.

Komutanımız Ebu İbrahim’in mücadelesi, İslâmî Direniş Hareketi(HAMAS)’ın ve onun askerî ve güvenlik aygıtlarının kuruluş neslinden başlayarak onurlu bir cihat yolculuğu olmuştur. Yirmi yılı aşkın bir süre işgal zindanlarında gençliğini feda ettikten sonra, "Vefa'ül-Ahrar" (Özgürlerin Sadakati) anlaşmasıyla başı dik bir şekilde serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan hemen sonra cihat yoluna devam etmeye karar verdi ve asla dinlenmedi. Üç bölgede hareketin askerî faaliyetlerini yönetmiş ve Kudüs yolunda direniş cephelerinin birleştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır. Gazze’deki hareketin liderliğini üstlenmesi, davet, siyaset ve askerî mücadelede bir dönüm noktası olmuş ve bu süreç "Aksa Tufanı" ile taçlanmıştır. Ayrıca ulusal ilişkiler ve ortak direniş faaliyetlerinde büyük bir ilerleme kaydetmiştir. Büyük komutan İsmail Heniyye'nin şehadetinin ardından hareketin hem içerde hem de dışarıda liderliğini üstlenmiştir.

Direniş hareketleri, kalbinde HAMAS da olmak üzere, Filistin halkının cihat tarihinde ve ümmetimizin mücadelesinde bu önemli ve nihai savaşa girmeye karar verdiklerinde, özgürlüğün bedelinin çok ağır olduğunu biliyorlardı. Tüm halklar, işgalcilerden kurtulmadan önce bu bedeli ödediler. Halkının ön saflarında yer alarak, düşmanın zulmüne boyun eğmeyi veya halkımızın meşru haklarının gaspını kabul etmeyerek liderlerini ve askerlerini feda etmeye hazırdılar. "Aksa Tufanı" savaşından bir yıl geçmesine rağmen halkımız, büyük bedellere rağmen kırılmamış, siyonist soykırım suçlarına karşı boyun eğmemiştir. Direniş yolumuz, Filistin’in özgürlüğüne kavuşana, son siyonist kovulana ve tüm meşru haklarımız geri alınana kadar durmayacaktır.

Bu zalim düşman, Sinvar, Heniyye, Nasrallah, Arûrî gibi büyük direniş liderlerini suikastla ortadan kaldırarak direnişin ateşini söndüreceğini veya onu geri püskürteceğini zannediyorsa, çok yanılıyor. Bilakis direniş devam edecek ve halkımızın meşru hedeflerine ulaşana kadar artacaktır. Şehadet, liderlerimizin en büyük arzusudur ve onların kanı, özgürlük yolunu aydınlatacak, zalimleri yakacaktır. Liderlerimiz, arkalarında işgale karşı savaşmaya kararlı yüz binlerce Mücahidle Filistin’i ve Mescid-i Aksa’yı işgalden temizleyip siyonistleri topraklarımızdan süpürmeye yeminli bir ümmet bırakmıştır. Allah’ın izniyle zafer ya da şehadetle bu mücadele sona erecektir.”

Daima ön cephedeydi! ŞEHİD YAHYA SİNVAR

HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanı Sinvar, 29 Ekim 1962'de Gazze Şeridi’nin güneyinde yer alan Han Yunus Mülteci Kampı'nda dünyaya geldi. HAMAS'ın önceki lideri Heniyye gibi aslen 1948'de siyonistlerin işgal ettiği topraklarda kalan Askalan kökenli olan Sinvar, Gazze İslam Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. İşgalciler tarafından, ilk defa 1982 yılında tutuklanan ve 4 ay hapis yatan Sinvar, 1985 yılında "gizli bir örgüt kurmak" suçlamasıyla ikinci defa tutuklandı. Sinvar, 1988'de işgal rejimi tarafından tutuklandığında ise 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edildi. HAMAS'ın 11 Ekim 2011'de işgal rejimi ile yaptığı esir takası anlaşması çerçevesinde 23 yıl sonra işgal rejimi zindanlarından serbest kalan Sinvar, HAMAS'ın siyasi bürosuna üye oldu. Arap basınında Mayıs 2021'de çıkan haberlere göre, Sinvar, işgal rejiminin hava saldırısından kurtulmuştu.

EL-KASSAM TUGAYLARI'NIN KURUCULARINDAN

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın ilk kurucularından sayılan Sinvar, aynı zamanda HAMAS'ın güvenlik ve davet teşkilatı olarak isimlendirilen Mecd Gücü'nün de kurucusuydu. HAMAS'ın güvenlik sorumluluklarını üstlenen Sinvar, basında çokça yer almayan isimlerinden biri olarak biliniyordu. İşgalci katiller, HAMAS'ın yeni lideri Sinvar'ı 7 Ekim 2023'teki Aksa Tufanı'nın "bir numaralı sorumlusu" olarak gösteriyordu.

ÖN SAFTA MÜCADELE EDİYORDU

Sinvar, HAMAS lideri olmasına rağmen cihat meydanlarında, hem de çatışmaların ve yıkımın en fazla olduğu yerlerden biri olan Refah’ta en ön safta mücadele ediyordu. Nitekim işgalci katillerin yayınladığı görüntülerde buna kanıt olmaktadır. Komutan Sinvar derin tünellerde rehineleri canlı kalkan olarak kullanırken değil, en ön safta direnerek, çarpışarak şehit oldu.

İŞGALCİLERE DİRENEREK ŞEHİT OLDU

Yahya Sinvar yanında bulunan az sayıda mücahitle Refah bölgesinde işgal askerleri tarafından fark edildi. İşgalciler fark ettikleri Kassam mücahitleri arasında Sinvar’ın olduğunu bilmiyorlardı nitekim operasyon istihbarat üzerine yapılmış bir operasyon değildi. Rutin kontroller sırasında fark edilmişlerdi. Sinvar ve yanındaki mücahitler işgalciler ile çatışmaya başladı. İşgalci Siyonistler tanklardan karşılık vermeye başlayınca Sinvar arkadaşlarından ayrılarak yıkıntılar arasında bir binaya girdi. Çatışma anının devamını işgalci medya şu şekilde verdi:

“-Ordu güçleri ateş açarak onu yaraladı. Bulunduğu üç kişilik gruptan ayrılarak tek başına bir binaya girdi.

-Tanklar bulunduğu binayı vurdu.

-Sinvar daha sonra ikinci kata çıktı.

-Tanklar bulunduğu katı tekrar vurdu.

-Bir piyade grubu binaya yaklaşmak istedi. Sinvar onlarla çatışarak iki adet el bombası attı. Askerler geri çekilmek zorunda kaldı.

-Tespit yapılmak için binaya drone uçuruldu. Kolu yaralı ve yüzü kapalı bir adam görüldü.

-Sinvar sağlam kalan tek koluyla drone'a tahta parçası fırlattı.

-Sonrasında bulunduğu kata bir tank mermisi daha ateşlendi.

-Diğer gün binada arama yapan askerler tank mermisi sonucu ölen kişinin Sinvar'a benzediğini fark etti.”

61 yaşında olan Sinvar işgal askerlerine karşı korkusuzca ve kanının son damlasına kadar direndi. Teslim olmadı, aman dilemedi. Nitekim siyonistlerin yayımladığı görüntülerde ve çatışma anına dair açıkladıkları detayda Sinvar’ın kahramanca direnerek şehit olduğu ortaya çıktı. Siyonistler yayınladıkları görüntü ve yaptıkları açıklamalarla farkında olmadan onun kahramanlığını tüm dünyaya ilan etmiş oldu.

HÜDA PAR'DAN  ŞEHİD YAHYA SİNVAR İÇİN TAZİYE MESAJI

HÜDA PAR Genel Merkezi, Şehid Yahya Sinvar için taziye mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajda "Yahya Sinvar'ın esaret altında ve mücadeleyle geçen hayatı gibi şehadeti de Müslümanlar için ders niteliğindedir." ifadelerine yer verildi.

ENSARİ ŞANA / DOĞRUHABER

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından Şehid Yahya Sinvar için yayımlanan taziye mesajının tam metni şöyle: İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi raciûn

"Mü'minlerden öyle erler vardır ki, Allah'a verdikleri söze sâdık kaldılar. Onlardan kimi (Allah yolunda şehid edilmek suretiyle) adağını yerine getirdi, kimi de (şehid olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." (Ahzâb Suresi, 23) HAMAS lideri Yahya Sinvar, Gazze'de siyonist terör örgütüne karşı en ön safta savaşırken şehid oldu. Rabbimiz şehadetini mübarek, makamını âli eylesin. Yahya Sinvar'ın tünellerde saklandığı, kaçmaya hazırlandığı, esirlerden kendine canlı kalkan yaptığı şeklindeki siyonistlerin yalanlarını da yerle bir etmiş, savaşın en ön safında inancı ve halkının özgürlüğü için canını vermiştir.

Yahya Sinvar'ın esaret altında ve mücadeleyle geçen hayatı gibi şehadeti de Müslümanlar için ders niteliğindedir. Evlatlarının kanının Gazzeli bir bebeğin kanından daha değerli olmadığını söyleyen Şehid lider İsmail Heniyye gibi Yahya Sinvar da kanını halkı ve Müslümanların onuru için akıtmıştır. siyonist rejimin saldırıları karşısında bir dağ gibi sarsılmadan duran, her bir liderini/komutanını şehid verdikten sonra ancak azmi ve cesareti bilenen direnişin yiğit evlatlarını selamlıyor ve başta Yahya Sinvar olmak üzere tüm direnişçi kardeşlerimizin şehadetini tebrik ediyoruz. HAMAS lideri Yahya Sinvar'ın şehadeti münasebetiyle İslami Direniş Hareketi HAMAS'a ve mazlum Filistinli kardeşlerimize ve tüm İslam ümmetine başsağlığı ve taziye dileklerimizi iletiyoruz."

FİLİSTİN ALİMLER BİRLİĞİNDEN TAZİYE MESAJI

Filistin Alimler Birliği, Şehid Yahya Sinvar için taziye mesajı yayımladı.

Haber Merkezi

Filistin Alimler Birliğinden yayımlanan taziye mesajı şöyle; "Filistin Alimler Birliği olarak, Kahraman Komutan Şehid Yahya Sinvar’ın şehadetini tebrik ettiğimizi duyuruyoruz. 'Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanmayın. Bilakis onlar diridirler ve Rableri katında rızıklandırılmaktadırlar.' (Âli İmran Suresi 169. Ayet) Hamd Âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Salat ve selam Efendimiz Muhammed'e (s.a.v.) ailesine, sahabelerine ve onlara iyilikle uyanlara olsun. İslami Direniş Harekatı (HAMAS)’ın Şehid Lideri Yahya Sinvar, Allah'ın rızası ve davası uğruna hayatını yaşayan ve bu yolda şehit olanların şanına yakışır bir şekilde, geri durmadan, cesurca savaşan bir Mücahit olarak şehadete yükselmiştir.

Kahraman Komutanımız Şehid Yahya Sinvar’ı anarken, şehitlerimizin kanlarının boşa gitmeyeceğini ve heba olmayacağını, aksine Allah'ın izniyle mücahitlerin ellerinde zafer getireceğini kesin olarak ifade ediyoruz. Şehidimizin kanı, Allah'ın izniyle zafer ve başarı ile sonuçlanacak, bu da şehidin çocukları, öğrencileri ve kardeşlerinin mücadelesiyle gerçekleşecektir. Kahraman Şehidimizin kanı, Allah'ın izniyle siyonistlere, işbirlikçilerine, normalleştiricilere ve gevşek davrananlara bir lanet olacaktır." (İLKHA)

İslami Cihad: ŞEHİD SİNVAR, HİÇ TEREDDÜT ETMEDİ, ZAYIFLIK GÖSTERMEDİ

Filistin İslami Cihad Hareketi, işgalci katillerle girdiği çatışmada şehadete kavuşan HAMAS lideri Yahya Sinvar'ın Filistin halkı için verdiği mücadeleye vurgu yaptı.

Haber Merkezi

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale, Yahya Sinvar'ın şehadetinin duyurulması üzerine açıklamada bulundu. Şehit lider Yahya Sinvar'ın, Filistin mücadelesinin tarihindeki önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Nahale, "Şehit lider Yahya Sinvar, Filistin mücadelesinin tarihindeki önemli bir dönüm noktasıdır. Adı, halkımızın uzun mücadelesi boyunca verdiği en büyük savaşa, yani 'Aksa Tufanı' savaşına bağlıdır. Bu savaş, kahramanlık, fedakârlık ve özveri anlamlarıyla doludur." dedi. Nahale, Şehid Sinvar'ın mücadeleden bir an olsun geri durmadığının altını çizerek, "Bugün, halkımızın önde gelen ve seçkin liderlerinden birini anıyoruz. O, hayatını cihatla geçirdi, safların önünde yer aldı, Allah yolunda savaştı. Hiç tereddüt etmedi, zayıflık göstermedi ve silahını bırakmadı. Onun şehadeti, halkımızın mücadelesinde önemli bir dönüm noktasıdır." ifadesini kullandı. (İLKHA)

Hizbullah: YÜCE ALLAH’TAN AZİZ ŞEHİDİMİZİ RAHMETİYLE KUŞATMASINI DİLİYORUZ

Lübnan Hizbullah 'ı tarafından yapılan açıklamada, "Aksa Tufanının lideri ve HAMAS Siyasi Büro Başkanı, şehit kardeşimiz Yahya Sinvar’ın şehadeti dolayısıyla en derin taziyelerimizi sunuyoruz. " denildi.

Beyrut

Büyük komutan Yahya Sinvar, siyonist düşmanla sıfır mesafeden girdiği çatışmada, üzerinde hücum yeleğiyle son nefesine kadar kahramanca çatışarak şehid oldu. Lübnan Hizbullah'ı tarafından Şehid Yahya Sinvar için yayımlanan taziye mesajında, şu ifadelere yer verildi: "Filistinli direnişçi ve mazlum halka, İslami Direniş Hareketi (HAMAS) mensubu kardeşlerimize, Arap ve İslam ümmetine, dünya genelindeki tüm direnişçi ve özgür insanlara, "Aksa Tufanının lideri ve HAMAS Siyasi Büro Başkanı, şehit kardeşimiz Yahya Sinvar’ın şehadeti dolayısıyla en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Özellikle onun fedakâr ailesine başsağlığı diler, Allah’tan sabır, metanet ve ahirette en güzel mükâfatları niyaz ederiz.

Şehit lider Yahya Sinvar, direniş ve fedakârlık yolunda büyük bir misyon üstlenerek, İsmail Heniyye’den liderlik meşalesini devralmış, kahraman mücahitlerle birlikte direnişin ve mücadelenin yolunda yürümeye devam etmiştir. Amerikan projesine ve siyonist işgale karşı duran bu yiğit lider, kanını bu uğurda feda etmiş ve en yüce makam olan şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

Hizbullah liderliği olarak, Lübnan’daki halkımızın işgalci siyonist rejimin acımasız saldırısına karşı direndiği bu süreçte, Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha teyit ediyoruz. Allah’ın vaadine, mümin kullarına zafer vereceğine, onlara onur ve özgürlük bahşedeceğine olan inancımız tamdır. Yüce Allah’tan aziz şehidimizi rahmetiyle kuşatmasını ve direnişçilerin kalplerine sabır ihsan etmesini diliyoruz." (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir