• DOLAR 34.251
  • EURO 37.202
  • ALTIN 2989.415
  • ...
Enes Hakkani: Sinvar'ın kanı gelecek nesiller için özgürlüğe giden yolun haritasını çizecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Durmaz

Afganistan İslam Emirliği'nin önemli isimlerinden Enes Hakkani, ömrünün üçte birinden fazlasını işgal zindanlarında esaret altında geçiren, mücadele ve cihadın sembol isimlerinden Yahya Sinvar'ın şehadeti sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

"Mü'minlerden öyleleri vardır ki, Allah'a verdikleri söze bağlı kalmışlardır. Onlardan kimi sözünün gereğini yerine getirip O'nun yolunda can vermiş, şehid olmuştur. Kimi de şehid olmak için sırasını beklemektedir. Onlar, verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir." (Ahzab Suresi-23) Ayet-i Kerime'sini paylaşan Hakkani, Şehid Yahya Sinvar'ın hayatının özel olması gibi şehadetinin de kendine özgü olduğunu belirtti.

"Kâbe'nin Rabbine yemin olsun ki sen kazandın ey Ebu İbrahim" diyerek Gazze'nin Kahraman Şehidi Sinvar'a övgüde bulunan Hakkani, Sinvar'ın mübarek kanının gelecek nesillere özgürlüğe giden yolun haritasını çizeceğini söyledi.

Hakkani, paylaşımında, "Yahya Sinvar ismi İslam Ümmeti tarihinde büyük mücahitlerle ölümsüzleşmiştir. Onun hayatı özeldi ve şehadet şekli de kendine özgü oldu. Mescid-i Aksa şehidinin kanı, gelecek nesiller için hayatın gerçek anlamını tanımlayacak, birçokları için özgürlüğe giden yolun haritasını çizecektir." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir