• DOLAR 34.235
  • EURO 37.216
  • ALTIN 2991.936
  • ...
Memur-Sen: Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni işten çıkarmalara hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanlığı, DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin personellerine yönelik performans değerlendirmesi çalışmasının asıl amacının yıl sonunda sözleşmeleri bitecek personelleri işten çıkarmaya yönelik olduğunu belirterek buna müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Konuya ilişkin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması düzenleyen Memur-Sen, bu tür girişimleri emeğe saldırı, partizanca ucuz bir kadrolaşma taktiği ve emeğin değerinin ayaklar altına alınması olarak yorumladı.

"Bu bir ikiyüzlülük, partizanca ucuz kadrolaşma taktiğidir"

Basın açıklamasını Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir okudu.

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin daha yeni 610 işçinin işine son vermiş iken şimdi de sözleşmeli personelin işine son vermeye hazırlandığını belirten Tekdemir, "Performans değerlendirmesi adı altında sözleşmeli personeli işinde mesleğinde yetersiz gösterip yıl sonu itibariyle sözleşmelerini yenilememek suretiyle işlerine son verileceği görülüyor. Bu emeğe açık bir saldırıdır; bu alın terini hiçe saymaktır; bu bir ikiyüzlülük, partizanca ucuz bir kadrolaşma taktiğidir; bu insanca çalışmanın ve emeğin değerinin ayaklar altına alınmasıdır." dedi.

Tekdemir, "Sözleşmeli belediye personelinin işine son verme, elinden ekmeğini alma, emeğini çöpe atma uğraşı içindeki Büyükşehir Belediyesi’nin elinde hiçbir gerekçe yok; sadece zalim, gaddar, hukuksuz bir tavır var ama bu gaddarlık, hırsızlık, haksızlık karşısında büyük bir suskunluk var. Başta belediyenin bağlı olduğu DEM Parti olmak üzere emek ve insan hakları denince mangalda kül bırakmayan sendika ve bileşenleri; isimlerinde, tabelalarında 'halk, işçi, emek' olan bir yığın parti, STK ortada yok. Çünkü ya dağdan gelen talimatlarla hareket eden kuklalar ya da bu gaddarlığa ve zulme ortaklar." ifadelerini kullandı.

"Emekçilere reva gördükleri zulümle cellat olduklarını ispat ediyorlar"

"Yüzlerce emekçiyi işinden kovdunuz, ekmeğinden ettiniz. Şimdi buradan soruyoruz 'emek' sizlerin değer vermeye layık gördüğü bir kavram değil; sadece kitleleri şovenist afyonunuzla uyuturken ağzınızda çiğnediğinizi bir sakız mı?" ifadeleriyle konuşmasını sürdüren Tekdemir, şunları söyledi:

"Seçimin gülen yüzleri, usta senaristleri ikinci perdede makyajları dökülüyor gerçek yüzlerini gösteriyor ve emekçilere reva gördükleri zulümle cellat olduklarını ispat ediyorlar. Sendikal baskı, yıldırma, sürgün, işten atma artık belediyelerde sıradanlaşıyor, sıradanlaşan bu kötülük; emeği, sendikacılığı, toplumsal birçok değeri öldürüyor. Yetkililerin sessizliği ve ilgisizliği emekçilerin acısını daha da katmerleştiriyor."

Tekdemir, "Her siyasi tablo değiştiğinde insanların ekmeği ile de oynanmaması için sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi adına mücadele veren Memur-Sen ailesinin fertleri olarak bizler, 'memurun, sözleşmeli personelin, işçinin, emekçinin işten çıkarılması bu kadar basit olmamalı' diyoruz. Statü hukukunun güvencesinde olması gereken sözleşmeli personelin iş güvencesi belediye başkanlarının iki dudağı arasında olmamalı. Burada toplama amacımız emek içindir, ekmek içindir, iş güvencesi içindir. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Bu sese ses, mücadeleye omuz vermeye devam edeceğiz. Biz Memur-Sen’iz, biz bunun için varız, kardeşlerimizin haklı davalarının yanındayız. Emekçi kıyımına geçit vermeyeceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir