• DOLAR 34.235
  • EURO 37.304
  • ALTIN 2992.029
  • ...
Yahya Sinvar şehit oldu mu? Hamas'tan resmi açıklama geldi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ --  Hamas Hareketi Siyasi Bürosu üyesi Dr. Halil Al-Hayya Hamas'ın lideri Yahya Sinvar'ın şehit olduğunu doğruladı.

Hayya, yaptığı açıklamanın devamında büyük komutan hakkında şu ifadelere yer verdi:

"Sinvar, hapisten çıktıktan sonra, Aksa Tufanı şehid olana kadar hizmetine devam etti.
Sinvar, kurucu şeyh Ahmed Yasin'in izinden giden büyük şehitler kervanının bir devamıydı.
Şehitlerin kanı bizlerin yolunu aydınlatmaya devam edecek, direniş ve kararlılık için bir motivasyon kaynağı olacak."

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

Aksa Tufanı Harekatı’nın lideri, büyük ulusal sembol ve mücahit şehit Yahya es-Sinvar "Ebu İbrahim" için taziye mesajı


Mü'minlerden öyle kimseler vardır ki, Allah'a verdikleri sözde durdular. Onlardan kimi adağını yerine getirdi ve şehid oldu, kimi de şehitliği beklemektedir. Verdikleri sözü değiştirmediler.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), büyük bir onur ve gururla Filistin halkına, tüm İslam ümmetine ve dünyanın özgür insanlarına, hayatını Filistin davasına adayan, Allah yolunda canını feda eden, dürüst ve cesur bir adamı kaybetmenin derin acısını duyurmaktadır.

Büyük ulusal direniş lideri, mücahit şehit Yahya es-Sinvar'ı (Ebu İbrahim) saygıyla anıyoruz.

Şehit Lider Yahya es-Sinvar (Ebu İbrahim), İslamî Direniş Hareketi'nin (Hamas) siyasi büro başkanı ve "Aksa Tufanı" olarak adlandırılan direniş operasyonunun lideriydi. Sinvar, Gazze'nin onurlu topraklarında, işgalci orduya karşı ön saflarda savaşarak şehadet mertebesine ulaştı. Savaştan kaçmadı, cesurca mücadele etti, silahını elinden bırakmadı ve her cephede direnişin simgesi olarak durdu.

Şehit Yahya es-Sinvar, gençlik yıllarından itibaren Hamas'ın saflarında mücahit olarak yer aldı ve 23 yıl boyunca siyonistlerin hapishanelerinde direnç gösterdi. 2011'deki "Özgürlerin Vefası" takasıyla serbest kaldıktan sonra da cihadına devam etti. 7 Ekim 2023'teki "Aksa Tufanı" operasyonunda, siyonist işgalin acizligini gözler önüne seren saldırılarda aktif olarak yer aldı. Bu süreçte, gözleri Filistin'in kurtuluş mücadelesine dair umut dolu bir bakışla parladı ve sonunda şehitlik mertebesine erişti.

Şehit lider Yahya es-Sinvar, Ahmed Yasin, Abdulaziz Rantisi, İsmail Ebu Şenab, Cemal Mansur ve diğer şehit liderlerin yolunu takip eden bir kahramandı. Onların izinde yürüyerek, Filistin'in bağımsızlık mücadelesini sürdürdü. Hamas olarak, kurucu liderlerin ve şehitlerin mirasını yaşatacağımızı ve Filistin’in özgürlüğü ile geri dönüş hakkı için mücadelemizi sürdüreceğimizi yemin ediyoruz.

Filistin halkı, Arap ve İslam ümmeti, dünya özgürleri!

Şehit Yahya es-Sinvar'ın ve ondan önce şehit olan hareketimizin liderlerinin ölümü, direniş azmimizi daha da güçlendirecek. Hamas, direniş liderlerinin ve halkının haklarını savunma uğruna şehit düşen evlatlarının kanını kutsal bir emanet olarak görmektedir.

İşgalcilerin esirleri için gözyaşı dökenlere sesleniyoruz: Bu esirler ancak Gazze’ye yönelik saldırılar durduğunda ve Filistinli esirler özgürlüğe kavuştuğunda geri dönecektir.

Ebu İbrahim, senin mirasına sadık kalacağız. Bayrağını yükseklerde dalgalandıracak, direnişi sürdüreceğiz. Allah rahmet eylesin, seni cennetinde peygamberler, sıddıklar ve şehitlerle buluştursun.

Ve işte budur: Cihad, ya zafer ya şehadet!

İslamî Direniş Hareketi - Hamas

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir