• DOLAR 34.247
  • EURO 37.222
  • ALTIN 2992.883
  • ...
Yahya Sinvar kahramanca direnerek şehit oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hüseyin Aydemir

Hamas’ın lideri olan Yahya Sinvar korkusuzluğu ve cesareti ile bilinen bir liderdi. Tüm konuşmalarında düşmanına korku dostlarına güven aşılayan bir üslubu vardı. Her konuşmasında şehadeti arzuladığını söyler ama bununla birlikte düşmanlarına karşı hayal edemeyecekleri kadar hazırlık yaptıklarını da söylerdi. Düşmanları yıllarca onu aradı, ona ulaşmaya ve imha etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Aksa Tufanı’ndan sonra ona ulaşabilmek için er yolu ve yöntemi denediler ama başarılı olamadılar. Sinvar’ın şehadet anı onun ne kadar cesur ve korkusz olduğunu bir kez daha gösterdi.

Sinvar en ön safta mücadele ediyordu

Sinvar, Hamas lideri olmasına rağmen cihat meydanlarında, hem de çatışmaların ve yıkımın en fazla olduğu yerlerden biri olan Refah’ta en ön safta mücadele ediyordu. Nitekim vahşi Siyonistlerin yayınladığı görüntülerde buna kanıt olmaktadır. Komutan Sinvar derin tünellerde rehineleri canlı kalkan olarak kullanırken değil, en ön safta direnerek, çarpışarak şehit oldu.

İşgalci katillere karşı direnerek şehit oldu
Yahya Sinvar yanında bulunan az sayıda mücahitle Refah bölgesinde işgal askerleri tarafından fark edildi. İşgalciler fark ettikleri Kassam mücahitleri arasında Sinvar’ın olduğunu bilmiyorlardı nitekim operasyon istihbarat üzerine yapılmış bir operasyon değildi. Rutin kontroller sırasında fark edilmişlerdi. Sinvar ve yanındaki mücahitler işgalciler ile çatışmaya başladı. İşgalci Siyonistler tanklardan karşılık vermeye başlayınca Sinvar arkadaşlarından ayrılarak yıkıntılar arasında bir binaya girdi. Çatışma anının devamını işgalci medya şu şekilde verdi:

“-Ordu güçleri ateş açarak onu yaraladı. Bulunduğu üç kişilik gruptan ayrılarak tek başına bir binaya girdi.

-Tanklar bulunduğu binayı vurdu.

-Sinvar daha sonra ikinci kata çıktı.

-Tanklar bulunduğu katı tekrar vurdu.

-Bir piyade grubu binaya yaklaşmak istedi. Sinvar onlarla çatışarak iki adet el bombası attı. Askerler geri çekilmek zorunda kaldı.

-Tespit yapılmak için binaya drone uçuruldu. Kolu yaralı ve yüzü kapalı bir adam görüldü.

-Sinvar sağlam kalan tek koluyla drone'a tahta parçası fırlattı.

-Sonrasında bulunduğu kata bir tank mermisi daha ateşlendi.

-Diğer gün binada arama yapan askerler tank mermisi sonucu ölen kişinin Sinvar'a benzediğini fark etti.”

61 yaşında olan Sinvar işgal askerlerine karşı korkusuzca ve kanının son damlasına kadar direndi. Teslim olmadı, aman dilemedi. Nitekim siyonstlerin yayımladığı görüntülerde ve çatışma anına dair açıkladıkları detayda Sinvar’ın kahramanca direnerek şehit olduğu ortada. Siyonistler yayınladıkları görüntü ve yaptıkları açıklamalarla farkında olmadan onun kahramanlığını tüm dünyaya ilan etmiş oldular.

Bu haberler de ilginizi çekebilir