• DOLAR 34.193
  • EURO 37.04
  • ALTIN 2962.753
  • ...
BM: Bir haftada 400 kişi katledildi “GAZZE’DEKİ ACI SEVİYESİNİ İFADE EDEMİYORUZ”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Joyce Msuya, işgalci barbarların saldırıları sonucu Gazze'de, bir haftada yaklaşık 400 Filistinlinin katledildiğini ve 1500 kişinin yaralandığını belirtti. BM Genel Sekreter Yardımcısı Msuya, Orta Doğu'daki gelişmelerin gündeme getirildiği BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'deki insani durum hakkında bilgilendirme yaptı. Msuya, "Sadece bir hafta içinde, Gazze'de yaklaşık 400 Filistinlinin katledildiği ve yaklaşık 1500 kişinin yaralandığı bildirildi. Dünya, El Aksa Hastanesi yakınlarında barınan hastaların ve yerinden edilmiş kişilerin diri diri yandığı görüntülerini gördü." ifadelerini kullandı.

"Gazze'deki acının seviyesi, kelimelerle ifade etme veya boyutunu kavrama yeteneğimizi aşıyor." diyen Msuya, işgalci katillerin son günlerde saldırılarını Cibaliye bölgesinde yoğunlaştırdığını, mülteci kamplarına sığınan kadın ve çocukların acısının "dayanılmaz" olduğunu söyledi. Msuya, bölgedeki kamplardan elde edilen görüntülerin, hayatlarını kurtarmak için yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan "travmatize olmuş bir topluluğu" gösterdiğini ifade etti.

"2-15 EKİM'DE GAZZE'NİN KUZEYİNE HİÇBİR GIDA YARDIMI GİRMEDİ"

Msuya, işgalci barbarların Gazze'ye gönderilen gıda ve temel ihtiyaçları taşıyan araçlara uyguladığı katı kısıtlamaların bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirdiğini belirtti. Msuya, "Sayın Başkan, 2 Ekim'den 15 Ekim'e kadar Gazze'nin kuzeyine hiçbir gıda yardımı girmedi." diye konuştu. Gazze'nin kuzeyindeki 10 hastaneden sadece 3'ünün faaliyette olduğunu söyleyen Msuya, sadece asgari kapasiteyle çalıştırılabilen bu hastanelerde tedavi ve ilaç temini konusunda "ciddi sıkıntıların" yaşandığını vurguladı.

Gazze'de 155 bin hamile kadın bulunduğunu, bu kadınların nerede ve nasıl doğum yapabileceklerinin bilinmediğine dikkati çeken Msuya, şunları kaydetti: "Uluslararası Adalet Divanı'nın geçici emirleri ve kararlarına saygı gösterilmelidir. Uluslararası suçlar için hesap verilebilirlik olmalıdır. Gazze'deki vahşetler sona ermelidir. Ancak bu, sözlerle gerçekleşemez. Gerçekleşmesi acil eylemle mümkündür." AA

200 bin kişi gıda ve ilaçtan mahrum

GAZZE’NİN KUZEYİNDE İNSANİ KRİZ

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda 200 bin Filistinlinin 12 gündür yiyecek, içecek ve ilaçtan yoksun yaşadığı belirtildi.

Gazze

Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Cibaliya Mülteci Kampı'ndaki duruma ilişkin bilgi verildi. İşgal ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki binaları ve altyapıyı bombalayarak havaya uçurduğu kaydedilen açıklamada, Cibaliya Mülteci Kampı'nda 200 bin Filistinlinin 12 gündür yiyecek, içecek ve ilaçtan yoksun yaşadığına işaret edildi. Açıklamada, işgal ordusunca katledilen onlarca Filistinlinin cenazesinin, ordunun sürdürdüğü kara harekatı ve hareket eden her türlü nesneyi hedef alması nedeniyle hala enkaz altından çıkarılmayı ve yollardan kaldırılmayı beklediği kaydedildi.

"CİBALİYA YOK EDİLİYOR"

Müdürlüğün açıklamasında, "Cibaliya yok ediliyor ve sistematik ölüme maruz kalıyor." ifadesine yer verildi.

Gazze'de

ŞEHİT SAYISI 42 BİN 438'E YÜKSELDİ

İşgal ordusunun, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısı dün son 24 saatte 29 artarak, 42 bin 438'e çıktı.

İstanbul

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalci katillerin Gazze Şeridi'ne 377 gündür uyguladığı soykırıma ilişkin bilgi verildi. İşgal ordusunun dün son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği "2 katliamda" 29 kişinin katledildiği, 93 kişinin yaralandığı belirtildi. İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda katledilenlerin sayısının 42 bin 438'e, yaralı sayısının 99 bin 246'ya yükseldiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında cenazelerin bulunduğu ancak işgal güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir