• DOLAR 34.149
  • EURO 37.074
  • ALTIN 2947.321
  • ...
Belçika Başbakanı De Croo sığınmacıların AB dışına gönderilmesine karşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK


Göç, AB gündeminin üst sıralarına yerleşirken İtalya ve Arnavutluk arasında yapılan ve sığınma başvurusu yapanların, başvuruları sonuçlanana kadar AB dışına gönderileceği merkezler kurulmasını mümkün kılan anlaşmanın daha geniş çaplı uygulanması fikri tartışılıyor.

De Croo, Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen AB Zirvesi öncesi basına yaptığı açıklamada, söz konusu planı "maliyetli ve etkisi düşük" olarak nitelendirerek "Geçmişte AB dışında oluşturulan merkezlerin etkili olduğu hiçbir zaman kanıtlanamadı." diye konuştu.

Belçikalı lider, göç konusundaki sorunların çözümünde Tunus, Moritanya ve Mısır ile yapılan ve başka ülke vatandaşlarının iltica başvurularını AB'ye girmeden bu ülkelerde yapmasını öngören anlaşmaların işe yarayabileceğini söyledi.

Öte yandan ulusal basına konuşan Göç ve İlticadan Sorumlu Devlet Bakanı Nicole de Moor ise Hollanda hükümetinin "tüm yasal yolları tüketmiş olan sığınmacıların Uganda'ya gönderilmesi fikrini elinin tersiyle itmek istemediğini" aktardı.

De Moor, sosyal medya hesabından da "AB dışında merkezler kurulması" fikrinin tartışmaya değer olduğunu belirterek "İnsanların geri dönmeyi reddettiği ve menşe ülkelerin onları geri almayı reddettiği bir gerçeklik olduğunu kabul etmeliyiz." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir