• DOLAR 34.137
  • EURO 37.119
  • ALTIN 2956.526
  • ...
AB ülkeleri, Ukrayna gündemiyle toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in son kez başkanlık edeceği zirve, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in katıldığı oturumla başladı.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Zelenski, zirve öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

Michel, Zelenski'nin savaşı sonlandırmak için hazırladığı planı görüşeceklerini söyleyerek, "Ukrayna halkına ve size iki mesajım var. AB gerektiği sürece tüm imkânlarıyla yanınızda olmaya devam edecek. Daha fazla askeri ve mali desteğe ihtiyacınız olduğunun farkındayız" dedi.

Zelenski ise 'Zafer Planı'nı liderlerle paylaşacağını, ayrıca G7 taahhüdü doğrultusunda AB'nin, Rusya'nın dondurulmuş varlıklarının getirilerinden ülkesine sağlayacağı 35 milyar avroluk desteği görüşeceklerini söyledi.

Zirvede, Ukrayna'ya askeri destek konusunda hava savunma sistemleri, mühimmat ve füzelerin teslimatı ile Avrupa Barış Fonu kapsamındaki yardım önlemleri ile üye ülkelerin bireysel yardımları konusundaki ilerleme gözden geçirilecek.

Liderler, Rusya'nın dondurulmuş varlıklarından elde edilen gelirlerin Ukrayna'yı desteklemekte kullanılması için atılan adımları da değerlendirecek. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir