• DOLAR 34.108
  • EURO 37.076
  • ALTIN 2946.59
  • ...
Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, Cezeri'nin mirasını yaşatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sibernetiğin ilk kurucusu ve ilk robotun mucidi kabul edilen Ebul-iz İsmail İbn-i Rezzaz El Cezeri'nin adını alan ve 2019 yılında açılan İsmail Ebul-iz Bilim ve Sanat Merkezi'ne gelen çocuklar, robotik kodlamayı, bilimsel yöntemleri, kültürel ve manevi değerleri, toplumun tüm ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilecek bir düzeyde eğitim alıyor.

Bilim Merkezi hakkında bilgi veren İsmail Ebul-iz Bilim Merkezi Müdürü Murat Işıkoğlu, geleceğin El Cezeri'lerini yetiştirdiklerini aktardı.

"Öğrencilerin ilham kaynağı Ebul-iz İsmail İbn-i Rezzaz El Cezeri"

Ulusal ve uluslararası alanda başarı elde ettiklerini ifade eden kurum müdürü Işıkoğlu, "2019 yılından beri bilim ve sanat merkezimiz öğrencilerimize eğitim vermektedir. Özel yetenekli öğrenci kapsamında, kendi yetenek alanlarına uygun eğitimlerini almaktadırlar. Zihinsel yetenek ve resim, müzik anlamında öğrencilerimiz, kendilerine uygun ders ve atölyelerden faydalanmaktadırlar. Eğitim verdiğimiz günden beri ulusal ve uluslararası alanda bilim ve sanat merkezimizi ve ilçemizi temsil etmek için öğrencilerimiz büyük mücadele vermektedir. Bunların arasında TEKNOFEST, TÜBİTAK, YeşilGap İnovasyon, yapay zekâ destekli oyun yarışmaları gibi çeşitli alanlarda öğrencilerimiz projelerini sergilemektedir. 2024 yılında TÜBİTAK Türkiye üçüncülüğümüz ve farklı alanlarda Türkiye ikinciliğimiz var. Şu an öğrencilerimizin güzel başarısı da TEKNOFEST'te eğitim teknolojileri kategorisinde 187 bin proje arasında ikinci olmayı başardılar." ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerin Cezeri'nin adını yaşatmak için çalıştığını ifade eden Işıkoğlu, "Bilim ve sanat merkezimizde sadece kendi öğrencilerimiz değil, bölgemizin, ilçemizin ve yakın ilçelerden gelen öğrenciler de faydalanabilmektedir. Randevusuna göre öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız atölyelerden, makinalarımızdan faydalanarak gezip ve deney yapma imkânlarına sahip oluyorlar. Bilim ve sanat merkezimizde özel ve yetenekli öğrencilerimiz kendi alanlarında fizik, kimya, biyoloji, matematik, robotik, siber zekâ, yapay zekâ, sibernetik ile resim, müzik atölyelerinde farklı alanlardan faydalanabiliyorlar. Çok çeşitli projelerimiz, çalışmalarımız ve etkinliklerimiz var. Öğrencilerimiz Cezeri'nin izinden gittiklerini göstermek için, okulumuzun adı olan İsmail Ebul-iz Bilim ve Sanat Merkezi ismini kullanarak kendilerine rehber edinmekteler. Katıldıkları yarışmalarda da genelde takım isimlerini bu şekilde Cezeri'den aldıkları ilhamla kullanıyorlar. Cezeri'nin adını yaşatma, duyurma ve onun yolunda gitme üzerine büyük bir emek sarf etmekteler." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir