• DOLAR 32.465
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2441.5
  • ...
"Hak ve özgürlükler değil haksızlıklar ülkeyi böler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da kamu, üniversite ve sanayi işbirliğini sağlamak amacıyla yapılan toplantıya Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün katıldı. Çok sayıda işadamı ve üniversite öğrencisinin katıldığı toplantıda, üniversitelerin iş hayatına atılmasının gerekliliğine vurgu yapıldı. Toplantıda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün bir konuşma yaptı.

 

Birçok değerimizi kaybettik
Birçok değerin kaybedildiğini belirten Bakan Ergün, "Düşünceyi, muhakemeyi, mantığı kaybettik. Bilimle olan ilgimizi kaybettiğimiz için bu gün Cabir bin Hayyam gibi birisini yetiştiremiyoruz. Şanlıurfa'nın, Harran Üniversitesinin yeni Cabir bin Hayyamları ortaya çıkarması gerekir. Astronomi alanında başarılı çalışmalar yapmış el Battani nerede? Robotik sistemlerin babası el Cezeri nerede? İşte tüm bunların neden olmadığını Hz.İbrahim gibi iyice tefekkür etmemiz gerekir" dedi.

 

Hakkın, hukukun olmadığı yerde düşünce gelişmez
Geçmiş yıllarda ülkemizde yaşanan terör sorunundan dolayı bölgenin var olan potansiyelinden kimsenin yararlanamadığını ifade eden Ergün, "Huzurun, güvenin, hakkın, hukukun olmadığı yerde düşüncenin, tefekkürün gelişmesi, yatırımların gelişmesi mümkün değildir. Girişimcilerin yatırım yapmasını beklemek boşunadır. Önce sağlam bir zemin oluşturmak gerekir." diye konuştu.

 

"Sorunlar ancak konuşarak çözülebilir"
Hak ve Özgürlükler konusunda çok önemli adımlar attıklarını belirten Ergün, "Şu an devam eden çözüm süreci tüm ülkede sevinç oluşturmuştur. Çünkü artık kan akmıyor. Herkes bugün rahatlıkla konuşabiliyor. Sorunlar ancak konuşarak çözülebilir kavgayla bir yere varılamaz." dedi.

 

"Hak ve özgürlükler ülkeyi bölmez aksine haksızlıklar ülkeyi böler"
Bazı dönemlerde Kürtçe kasetlerin çalınmasının yasak olduğunu hatırlatan Ergün, şöyle devam etti: "O dönemlerde el altından çok sayıda kaset satılıyordu. O dönem niye yasaktı anlamıyorum? Niye yasak olur bir anadilin konuşulması, öğrenilmesi, onunla eğitim yapılması? Kürtçe şarkı söylenmesi serbest olduğu zaman bizim mahallede bir evin bahçesinde yapılan düğünde Kürtçe şarkılar çalınıyordu. Komşularımız hemen gelip sayın milletvekilim ne oluyor? Bölünüyor muyuz? Dedi. Ya arkadaş Kürtçe şarkıyla memleket bölünür mü? İngilizce, Fransızca şarkıyla bölünmüyor da Kürtçe şarkıyla mı bölünecek? Hak ve özgürlükler ülkeyi bölmez aksine haksızlıklar ülkeyi böler."

 

Herkes Allah'ın yaratış hikmetine saygı göstermeli
Türkiye'nin anormal halinden normal haline döndüğünü söyleyen Ergün, "Türkiye'de insanların aşağılanma süreci bitmiştir. Olduğu gibi kabul edeceksin neyse o. Bizim Cenabı Allah'ın kendi farklılıklarıyla yarattığını kabul etmeme gibi bir lüksümüz yoktur. Cenabı Allah bilmiyor muydu bizi tek ırktan yaratmayı, Cenabı Allah bilmiyor muydu bizi tek dinde, tek dilde yaratmayı? O beceremedi de biz mi becereğiz? Onun yaratış hikmetlerine herkes saygı duyacak. Siz Allah'ın yarattıklarını olduğu gibi kabul etmiyorsanız, insanlıktan çıkarsınız. Türkiye insani çizgiye girmiştir. İşte bu çizgi bizi yükseltecektir." diye konuştu. (Osman Gülebak, Sedat Kuşulay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir