• DOLAR 34.184
  • EURO 37.217
  • ALTIN 2937.33
  • ...
Siirt'te 'Özgür Gazze' temalı uluslararası kısa film festivali başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

27 ülkeden 293 kısa filmin başvurduğu festivalde 31 film finale kalırken, açılışta konuşan Prof. Dr. Yasin Aktay, israil’n yıllardır sinema ve medyayı manipülasyon aracı olarak kullandığını vurguladı.

"Siyonist caniler sinemayı dünyanın gözünü boyamak için kullandı"

Festivalin onursal başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, açılış konuşmasında israilin sinemayı kendi propagandasını yapmak için kullandığını sert bir dille eleştirdi.

Aktay, "Festivalimizi geçen yıl ‘Kalbimiz Gazze’ başlığı altında gerçekleştirdik. Bu sene ise ‘Özgür Gazze’ temasıyla daha da kararlı bir duruş sergiliyoruz. Çünkü Gazze’ye karşı soykırım uygulayan siyonist caniler, yıllarca sinemayı, medyayı ve kamerayı kendi mağduriyetlerini abartmak için kullandı." dedi.

Yahudi soykırımı üzerine yapılmış birçok film olduğuna dikkat çeken Aktay, Gazze’deki gerçek mağduriyetin dünya kamuoyuna doğru bir şekilde yansıtılmadığını ifade etti.

Aktay, sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu festival, Gazze halkının haklı davasını sanat yoluyla duyurmayı amaçlayan bir platformdur. Sergilenecek her eser, Gazze için atılan bir özgürlük adımıdır."

"Sinemanın gücüyle Gazze'nin direnişi Dünya'ya duyurulacak"

Siirt Valisi Kemal Kızılkaya da açılışta yaptığı konuşmada, sinemanın evrensel diliyle Gazze'nin acısını ve direnişini dünya kamuoyuna aktarmanın önemine değindi.

Kızılkaya, “Bugün burada sinema aracılığıyla Gazze'nin acısını, direnişini ve özgürlük umudunu daha geniş kitlelere duyurmayı amaçlıyoruz. Sanat, zulme karşı en etkili araçlardan biridir ve bu festivalde sergilenecek her eser, Gazze için atılan bir özgürlük adımıdır." ifadelerini kullandı.

Festivalde Gazze ve Filistin öne çıkıyor

Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği Başkanı Baran Mayda, bu yılki festivalin Gazze’ye adanmış tek festival olma özelliği taşıdığını belirtti.

27 farklı ülkeden başvurular aldıklarını söyleyen Mayda, başvuruların önemli bir kısmının Filistin ve Gazze temalı belgesel ve filmlerden oluştuğunu dile getirdi.

Siirt Üniversitesi'nin de desteklediği festivalde film gösterimlerinin yanı sıra, Eruh ve Kurtalan gibi ilçelerde de gösterimler yapılacak. Festival boyunca atölyeler, söyleşiler ve etkinliklerle Gazze’nin direnişi ve Filistin’in haklı mücadelesi sanatın evrensel diliyle dünyaya aktarılacak. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir