• DOLAR 34.2
  • EURO 37.262
  • ALTIN 2945.07
  • ...
ABD katil israile mühlet verdi! Aksi halde destek sona erecek iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller,  günlük basın toplantısında, ABD'den katil israile, Gazze'deki insani durumun düzeltilmesinin istendiğine dair mektup gönderildiğini doğruladı Ancak dünya kamuoyu ABD'nin şirin gözükmek için yaptığı şeytanca bir adım olduğunu biliyor. 

Miller, "Bakan (ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken), Savunma Bakanı (Lloyd) Austin ile, pazar günü İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'a ve Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer'e, Gazze'ye ulaşan insani yardım seviyeleriyle ilgili endişelerimizi açıkça belirtmek için bir mektup yazdı." dedi.

Normal şartlarda bu mektubu açıklamayı amaçlamadıklarını belirten Miller, "Artık kamuoyu bildiğine göre, bunu teyit etmekten ve hakkında konuşmaktan mutluluk duyuyorum." sözleriyle, katil israile, "yardımların iyileştirilmesine yönelik harekete geçmesi için" 30 gün süre tanındığı bilgisini teyit etti.

"ASKİ TAKDİRDE BAZI ASKERİ YARDIMLAR KESİLEBİLİR"

Miller, katil israilin 30 gün içinde insani durumu iyileştirmek için harekete geçmemesi durumunda bazı askeri yardımların kesilebileceği uyarısında bulunulduğunu açıkladı.
Miller, mektubun, Filistinli sivillere ulaşan insani yardım seviyeleriyle ilgili katil israil ile devam eden uzun süreli görüşmeler ve ABD tarafının bu konudaki endişeler bağlamında ele alınması gerektiğini bildirdi.

katil israile bu konuda 30 gün süre verilmesinin, 3 hafta sonra yapılacak ABD seçimleri ile bağı olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Miller, bu tarz taleplerin ilk olmadığını, Gazze'ye yardım kamyonu geçişlerinin bu süreçte bazen yükseldiğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir