• DOLAR 34.235
  • EURO 37.299
  • ALTIN 2931.776
  • ...
Hizbullah: Eğer "israil"le karşı karşıya gelmezsek...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Hizbullah hareketinin Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, siyonist israile yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.

 Filistin'e olan desteğin devam edeceğinin altını çizen Kasım, "Lübnan’ı Filistin'den ayıramayız, düşmanın dizginlerini biz tutacağız ve onu geri iteceğiz, sabırlı olun." dedi.

Kasım, işgal rejiminin yalnızca Filistin'le yetinmeyen genişlemeci bir işgal gücü olduğunu ve tüm Arap bölgesini istediğini söyledi. Ayrıca, işgal edilmiş toprakların herhangi bir noktasını hedef alma haklarının olduğunu ve uygun gördükleri noktayı seçeceklerini belirtti.

Kasım, siyonist işgalin ABD'nin mutlak desteğiyle yürüdüğünü ve ABD'nin bu genişlemeyi desteklediğini söyledi.

Kasım, "Filistinlilerin bu işgali kovmak için harekete geçme hakları yok mu? Neden 'Aksa Tufanı' başladı diye sormak yerine, neden işgalin başladığını sorun" dedi.

Lübnan'ın işgalin genişleme projesinin bir parçası olduğunu belirten Kasım, "Filistinlilere verdiğimiz destek hem bir hak mücadelesidir hem de israilin genişlemesini sınırlama çabasıdır." ifadesini kullandı.

Gazze'deki ateşkes taleplerine dair ise Kasım, ateşkes çağrısında bulunduklarını ama işgalin iki cepheyi ayırmayı talep ettiğini söyledi.

Kasım, İran’ın Filistin’i özgürleştirmek için desteklediğini, bu desteğin İran için bir onur kaynağı olduğunu ve İran'ın Filistinlileri güçlendirmek için elinden geleni yaptığını belirtti.

İşgal rejiminin çocukları, yaşlıları, sağlık çalışanlarını ve sivilleri şehid ettiğini vurgulayan Kasım, "Biz onurlu bir şekilde direniş mücadelesi veriyoruz, onlar ise vahşice öldürüyorlar" dedi.

İşgalin direnişi ve her şeyi ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirten Kasım, "Savaş devam ederse boşalan yerleşim yerlerinin sayısı artacak ve iki milyondan fazla insan tehlike altında olacak." dedi.

Kasım, Gazze’deki esirler konusunda işgal rejiminin esirleri umursamadığını belirterek, Hizbullah’ın sahada toparlandığını ve alternatif stratejiler geliştirdiğini söyledi.

Kasım, ateşkesin tek çözüm olduğunu belirterek, işgal rejiminin ateşkesi reddetmesi durumunda savaşın süreceğini vurguladı.

Lübnan halkına seslenen Kasım, "Zafer için sabırlı olmalıyız, evlerinize geri döneceksiniz ve yeniden inşa edilecekler. Biz sizi bırakmayacağız ve siz de bizi bırakmayacaksınız. Direniş halkıyla birlikte güçlü duracak." dedi.

Son olarak Kasım, Hizbullah'ın liderlik yapısının düzenli işlediğini ve her türlü darbeye karşı alternatifler geliştirdiklerini belirtti.

Kasım son olarak ''Eğer "İsrail"le karşı karşıya gelmezsek, o hedeflerine ulaşacaktır.'' dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir