• DOLAR 34.231
  • EURO 37.342
  • ALTIN 2936.87
  • ...
Gazze'nin kuzeyinde sıkışan Filistinliler 11 gündür işgal askerlerinin saldırıları altında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

işgal askerleri, 6 Ekim'de "Hamas'ın gücünü yeniden toplamasını engelleme" iddiasıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyine yeni saldırılar başlattığını duyurdu. Filistinliler ise işgal askerlerinin Gazze'nin kuzeyine başlattığı bu yeni saldırılarla bölgedeki yaklaşık 400 bin insanı zorla göç ettirmeye çalıştığını belirtiyor.

Bombalanan bölgelere sivil savunma ekiplerinin girişine izin verilmedi

Görgü tanıklarının aktardığına göre, işgal askerlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda bir eve düzenlediği hava saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 11 kişi katledildi.

Saldırının ardından sivil savunma ve sağlık ekipleri, arama kurtarma çalışmaları için bombalanan bölgeye gitmek istedi. Ancak ekipler işgal askerlerinin engeline takıldı. işgal askerlerinin ekiplerin bölgeye ulaşmasını engellemesi nedeniyle cansız bedenler yine bölgedeki sivil halk tarafından el yordamıyla enkaz altından çıkarıldı.

İşgal askerlerinin, dün geceden beri Cibaliya Mülteci Kampı'nı şiddetli hava bombardımanı ve topçu atışlarıyla hedef aldı. İşgal askerleri, Cibaliya Mülteci Kampı'nın batısındaki Faluca bölgesinde Filistinli bir ailenin evine hava saldırısı düzenledikten sonra bölgeyi kuşattı ve yaralıların tahliyesine izin vermedi.

Enkaz altında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirilmesine ve yapılan yardım çağrılarına rağmen işgal askerleri Faluca bölgesine gitmeye çalışan arama kurtarma ekiplerine ateş açtı ve bölgeye ulaşmalarını engelledi.

Cibaliya Mülteci Kampı'nda bazı evler ateşe verildi

Cibaliya Mülteci Kampı'nın doğu bölgesinde ise işgal askerleri, birçok binayı yerle bir etti ve içinde insanların yaşadığı bazı evleri de ateşe verdi.

Filistinli bir güvenlik kaynağı, "İsrail ordusu, Cibaliya Mülteci Kampı'nın birkaç bölgesinde uzaktan kumandayla varil bombalarını patlatarak can kayıplarının yanı sıra büyük yıkıma neden oldu." dedi.

İşgal kuvvetlerinin Cibaliya Mülteci Kampı'nda benzeri görülmemiş yıkım gerçekleştirdiğini vurgulayan Filistinli kaynak, "İsrail ordusu, kampı yerle bir etmeye çalışıyor. Askerler, halkın yaşadığı yerleşim yerlerinde gece saatlerinde havadan bıraktıkları varil bombalarını sabah uzaktan kumandayla patlatıyor." ifadelerini kullandı.

 

 

 


AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir