• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
AIDS'e karşı toplumsal duyarlılık arttırılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- 1 Aralık Dünya AIDS Günü nedeniyle Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürü Dr.Osman Koyuncu yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

Koyuncu yaptığı açıklamada AIDS hastalığı ile ilgili toplumsal duyarlılığın artırılması konusunda başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm sağlık kurumlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.

 

Çağımızın vebası olarak nitelendirilen AIDS hastalığının ilk tanımlandığı 1980'li yıllardan günümüze, din, dil, ırk, cinsiyet ve ülke ayrımı yapmadan hızla yayılmaya devam ettiğini belirten Koyuncu, " Hastalık ülke ekonomilerine büyük yük getirmekte olup henüz etkili aşısı ya da tedavi yöntemi bulunmuş değildir. En etkili mücadele yolu bu virüsün nelerden, nasıl bulaştığı bilinerek korunma yöntemidir. Burada halk eğitimi önemli bir yer tutmaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de HIV/AIDS ile mücadelede, hastalığın yayılımının sınırlandırılması, hatta durdurulması, öncelikle hastalığın bulaşma yolları ile hastalıktan korunma yolları konusunda toplum farkındalığının artırılması ile mümkün olabilecektir" dedi.

 

Bu bağlamda uluslar arası sağlık kuruluşları da 1988 yılından beri HIV/AIDS konusunda toplum farkındalığını arttırmak üzere, 1 Aralık gününü Dünya AIDS Günü olarak tespit etmiş ve bu gün ve devam eden haftada çeşitli kampanya ve etkinlikler düzenlediğini ifade eden Koyuncu "1 Aralık Dünya AIDS Günü'nün ülkemizde de etkili bir şekilde değerlendirilerek toplumsal duyarlılığın artırılması, halkımızın HIV/AIDS' in bulaşma yolları hakkında bilgilendirilmesi, HIV ile enfekte olmuş kişilere ayrımcılık yapılmaması, bu kişilerin hiçbir şekilde suçlanmaması, yargılanmaması ve toplumdan dışlanmaması konularını vurgulamak üzere, başta Sağlık Bakanlığı ve tüm kuruluşlara büyük görevler düşmektedir" diye konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir