• DOLAR 34.271
  • EURO 37.425
  • ALTIN 2923.857
  • ...
İran, Avrupa Birliği ve İngiltere'nin yasadışı yaptırımlarını kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran, Avrupa Birliği ve İngiltere tarafından, Rusya'ya balistik füze temin ettiği ve işgal rejimine yönelik füze saldırıları nedeniyle kendisine uygulanan yeni yaptırımları kınadı ve bu yaptırımları "yasadışı" olarak nitelendirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Bekai, yaptığı açıklamada, İran'ın Rusya'ya balistik füze sattığı iddialarının tamamen asılsız olduğunu belirtti.

Bekai, Tahran'ın Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşa karşı olduğunu ve savaşın sona erdirilmesi için diplomatik çözümler bulunması gerektiğini savundu. Ayrıca İran ile Rusya arasında devam eden savunma iş birliğinin üçüncü bir tarafı hedef almadığını ifade etti.

Avrupa Birliği ülkeleri ve İngiltere'nin, işgal rejimine silah sağlayarak Gazze ve Lübnan'da işlediği soykırım suçlarına ortak olduğunu ifade eden Pekai, Avrupa'nın İran'ın sivil denizcilik sektörüne yönelik uyguladığı yaptırımların ise uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğunu belirtti.

Dün, Avrupa Birliği, İran'ın Rusya'ya insansız hava araçları ve füzeler sağladığı gerekçesiyle bazı şahıslar ve kurumlar ile sivil havayolu şirketleri de dahil olmak üzere yaptırım kararı almıştı.

Aynı gün İngiltere, 1 Ekim'de İran'ın siyonist rejime misillemesi nedeniyle, İran'daki bazı şahıslar ve kurumlara yaptırım uyguladığını duyurmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir