• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ramazan`da Camiler Çocuklarla Şenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Yüreğir Müftülüğüne bağlı Tevekler Caminde düzenlen mukabele saflarına Yaz Kuran Kursu Öğrencilerin de yoğun ilgi göstermesi camii cemaatini ve camii görevlilerini oldukça sevindirdi.

Mukabelenin Kur`an sevgisi aşılamasının yanı sıra öğrenme imkanı da sağladığını belirten Tevekler Camii İmam Hatibi Koçali Maçin, Çocukların yoğun olduğu bir toplulukta mukabele yapmanın daha keyifli ve feyizli olduğunu söyledi. Okunan hatim programına her gün ortalama otuza yakın öğrencinin katıldığını belirten Maçin; "Çocuklar sabah saat 08.00-11.00 arası yaz kursuna devam ediyorlar. Ayrıca ikindi namazından önce okunan mukabeleye iştirak ediyorlar. Bunu yaparken de hiçbir bıkkınlık hissetmeden zevkle takip ettiklerini söylüyorlar."dedi.

Cami sevgisinin çocuklara aşılanması için bazı yöntemler uygulandı
Öğrencileri teşvik için çeşitli yöntemler uyguladıklarını belirten Maçin; "Bu öğrencilimize Kur`an`ın fazileti ve efendimizin (s.a.v) Cebrail`le (a.s) mukabele şekli anlatıldı. Geçen Ramazan`da Kadir gecesinde sürpriz olarak birer kol saati ile orta boy Kur`an Meali, bayram harçlığı verildi. Bu manzarayı gören birkaç cemaatimiz daha büyük katkılarda bulunacağını vaat ettiler. Bu yıl ise Kuran kursumuzda bilgisayar projeksiyon ve internet imkanlarına kavuştuk. Ayrıca halı saha maçı programımızda oldu. Bu da öğrencilimiz arasında memnuniyetle karşılandı. Daha sık istediler. İmkanlar el verdikçe daha güzel programlar düşünüyoruz."dedi

Çocukların camilere gelmesi cemeatı da sevindirdi.
Yaz Kuran Kursu Öğrencilerin mukabele programına katılmalarının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Tevekler Camii Cemaatinden Emekli Turgut Soğancı, "Mukabele programlarına çocukların ilgi göstermesi gerçekten bizleri çok mutlu ediyor. Bazı camilerde ikindi namazında cemaat bulunmazken diğer vakit namazlarda ise sadece yaşlı vatandaşların oluşundan herkes muzdariptir. Ama Allah`a hamdolsun bereket ayı olan Ramazan ayı ile birlikte hemen hemen bütün camilere bir bereket bir rahmet geldi. İkindi namazlarını birkaç kişi ile eda eden bizler bu ay ile birlikte camiiler tıklım tıklım doluyor. Çocukların Kuran`a sarılması bizlere huzur veriyor. İkindi namazlarında sıcağa rağmen çocukların mukabelelere gelmesinden mutluyuz."şeklinde konuşarak duygularını dile getirdi.

Gençlerin ve çocukların Ramazan ayına bakışı çok güzel.
Gençlerin, bir ülkenin dünü-bugünü ve her şeyi olduğunu ifade eden; Yüreğir Müftü Vekili Ahmet Arıkan; "Gençlerin ve çocukların Ramazan ayına bakışı çok güzel. Biz her Ramazan gençlerin oruca ve camilere Kur`an okumaya ilgisinin arttığınızı görüyoruz. Teravih, bayram, vakit ve Cuma namazlarında ilgisinin yoğun olduğunu görüyoruz. Gençler arasındaki kötülüklerin azaldığını ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu müşahede ediyoruz. Bu durum sevindirici bir olay tabii ki. Adana`mızda yaz sıcağına rağmen Bu Cami görevlimizi, bu gençlerimizi, çocuklarımızı ve cemaatini bir araya getirerek Ramazan ayında böyle güzel program yaptığı için tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. "dedi.
Ayhan Kaya - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir