• DOLAR 34.268
  • EURO 37.418
  • ALTIN 2920.018
  • ...
New York Times: israil Gazzelileri canlı kalkan olarak kullanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist israil güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, ABD merkezli The New York Times (NYT) gazetesi, katil israil askerleri tarafından gözaltına alınan Filistinlilerin yaşadıklarına dair çarpıcı bulgulara ulaştı. Gazeteye göre, katil israil ordusu, Gazze'deki saldırılar esnasında Gazzelileri tehlikeli keşif faaliyetlerine zorlayarak kendi askerlerini riske atmamak amacıyla bu sivilleri kullandı.

Gözaltında bulunan Mohammed Shubeir, 17 yaşındayken, katil israilli askerler tarafından gözaltına alındıktan 10 gün sonra hiçbir suçlama olmaksızın serbest bırakıldığını, ancak bu süreçte canlı kalkan olarak kullanıldığını anlattı. Shubeir, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta, elleri kelepçeli bir şekilde, Hamas tarafından yerleştirilen patlayıcıları bulmak için yıkık binalar arasında yürümeye zorlandığını ifade etti. Shubeir, askerlerin kendisini “bubi tuzağı” olan bir apartmana göndermesi nedeniyle hayatının tehlikeye girdiğini düşündüğünü belirtti.

Gözaltındaki Filistinlilerin, katil israil askerlerinin şüpheli gördükleri yerlere keşif yapmaya zorlandıkları, bu uygulamanın 7 Ekim 2023'ten itibaren daha yaygın hale geldiği bildirildi. Gözaltındaki Filistinlilerin, Hamas tünellerine girmeleri, burada incelemeler yapmaları ve potansiyel tehlikeleri araştırmaları istendiği belirtildi.

Bu kötü muameleye tanıklık eden yedi katil israil askeri, uygulamanın rutin, yaygın ve organize bir yöntem olduğunu ifade etti. Bu durumun, büyük bir lojistik destekle gerçekleştirildiği ve askeri üstlerin bu süreçten haberdar olduğu kaydedildi. Eski askeri istihbarat şefi Tamir Hayman, bazı gözaltındaki kişilerin tünellere girmeye zorlandığını ortaya koydu.

Katil israil ordusu, The New York Times'ın haberine yanıt vererek, gözaltındaki sivillerin askeri operasyonlar için kullanılmasının kesinlikle yasaklandığını iddia etti. katiller Ordusunun açıklamasında, gazete ile görüşen Filistinlilerin ve askerlerin ifadelerinin ilgili yetkililerce inceleneceği belirtildi.  KARAR

Bu haberler de ilginizi çekebilir