• DOLAR 34.268
  • EURO 37.437
  • ALTIN 2919.388
  • ...
Gazze ve Doğu Türkistan için pedal çevirdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayhan Yıldırım Anadolu Lisesi’nde başlayan etkinlikte yaklaşık 500 bisikletli ilçenin en işlek caddesinde pedal çevirip Develi Cumhuriyet Meydanı’na ulaştılar. Bisikletlilerin arkasında yüzlerce Develili de yürüyüş korteji oluşturarak etkinliğe destek verdi. Develi Cumhuriyet Meydanı’nda öğrencilere yönelik aktiviteler yapıldı. Din Kültürü Öğretmeni Abdurrahman KÖRÜK ve Pembe Cesarettin Kocatürk Okulu öğretmenlerinden Mustafa Alpaslan KAPLAN’ın sunuculuğunda öğrenciler Gazze ve Doğu Türkistan hakkında şiirler okudu, ezgiler söyledi ve konuşmalar yaptılar. Programın kapanış bölümünde ise Dudu Şahin Tokluoğlu Ortaokulu Müdürü Mahmut Akkuş kısa bir konuşma yaptı. Akkuş konuşmasında:

 

“Öncelikle şunu iyi bilmeliyiz ki bugün Doğu Türkistan’da yaşanan olayların temel sebebi ile Filistin’de yaşananların temel sebebi aynıdır. Sebep buradaki insanların Müslüman olmasıdır. Bu yüzdendir ki dünya devletleri burada olanlara sessiz kalmaktadır.” Dedi.

 

Programın ardından öğrencilere yönelik yüz boyama ile Gazze ve Doğu Türkistan hakkında resim çizme etkinlikleri yapıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir