• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İhvan, Sürgün Hükümeti Kuruyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

 Müslüman Kardeşler Hareketinin yurt dışında temsilcilikler açacağı ve Paris`te sürgün hükümeti oluşturacakları ifade edildi.

 

Al-Masri al Yaum gazetesi "İhvan Paris`te sürgün hükümeti kuruyor" başlıklı bir haber yayımladı. Haberde ayrıca Uluslararası Ceza Mahkemesi`nde cunta yönetimin aleyhinde bir dava açılacağı ifade edildi.

"Özgürlük ve Adalet Partisi " Basın sekreteri Aqeel Ahmed "Mısır devrimi " olarak nitelendirdiği temsilcilik ofislerinin "sürgün hükümetinin" bir önceliği olacağını söyledi.

"Müslüman Kardeşler" hareketine yakınlığıyla bilinen politikacı ve parlamento üyesi aynı zamanda Tarihçi olan Muhammed el-Gauadi de kendi twitter hesabında sürgün hükümetine 25 bakan gireceğini açıkladı. El-Gauadi, "Bunlar lağvedilmiş olan eski parlamento üyeleridir ve onlardan 10 üyesi şuanda gözaltında tutulmaktadır." dedi.

Al- Gauadi, "Bizim hükümetimiz, cunta hükümetinden sonra iktidarı almaya hazır olacaktır. Hükümetin başına şuanda cunta iktidarın dışında olan ve etkili pozisyonunda olan meşhur vatansever geçecek." dedi. Ayrıca Al- Gauadi, sürgün hükümetini şuanda 20 aşkın ülke tanımaya hazır olduklarını da sözlerine eklemiş oldu.
"Özgürlük ve Adalet Partisi" liderlerinden biri olan Reda Fahmi şu anda uluslararası arenada "Müslüman Kardeşlerin" üstlendiği eylemler yasal eylemlerin olduğunu ve Mısır`a bir dış müdahaleye yönelik olmadığını vurguladı. (Riyad Makaev-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir