• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Yarım bırakılan çalışma çevre esnafını canından bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Kayapınar ilçesi Mahabad Bulvarında iddialara göre daha önce park alanı olarak ilan edilen yaklaşık 2 bin metrekarelik arsa, belediye kararıyla şahsa satıldı. Satın alınan alanda inşaat için çalışma başlatılınca söz konusu adreste su ve doğalgaz şebeke borularının döşeli olduğu tespit edildi.

İnşaat için 6 ay önce başlatılan kazı çalışması, şebeke borularının bağlantılarının taşınmaması veya sağlanamaması nedeniyle yarım kaldı. Kazı çalışmaları neticesinde yollarının kapandığını, adrese ulaşım konusundaki sıkıntılardan dolayı işlerinin olumsuz etkilendiğini belirten çevre esnafı, yollarının yapılması hususunda yetkili makamlara seslendi.

Necdet Genç

"Hiçbir koruma ve güvenlik tedbiri yok"

Söz konusu alana dair duyumlarını paylaşan çevre esnafından Necdet Genç, "Kurban Bayramı'ndan sonra burada bir kazı çalışması yapıldı. Duyduğumuza göre buralar eskiden parktı ve bir vatandaş mülk olarak almış. Temel kazısına girdikten sonra içme suyu ve doğal gaz hattı çıkıyor. DİSKi ve DİYARGAZ'a müracaat ederek gerekli işlemleri yapılmasını istemişler. Kazı, 6 aydır bu şekilde duruyor." dedi.

Çevre esnafı olarak mağdur olduklarını, işyerine gelmek isteyen müşterilerin adrese ulaşamadıklarını kaydeden Genç, "Bize gelmek isteyen bizlere ulaşamıyor. Konumun girişi burası gösteriyor ama kimse buradan giremiyor, müşterilerimiz ulaşım sağlayamıyor. Bundan kaynaklı müşteri oranımız yüzde 30-40 civarında düştü. Çünkü vatandaşlarımız buradan giriş yapamadığında başka bir yere gidiyor.İnsanlarımız kaldırımları kullanamıyor. İnsanlar, çocuklar buradan düşebilir. Hiçbir koruma ve güvenlik tedbiri yok." ifadelerini kullandı. 

Ramazan Sili

"Yolumuzu açmayarak bizi mağdur ediyorlar"

Yaklaşık 6 aydır yollarının kapalı olduğunu belirten çevre esnafından Ramazan Sili, "Burada esnafım, 6 aydır yolumuz kapalıdır. Alt yapı çalışması var ama yolumuzu açmayarak bizi mağdur ediyorlar. Hangi kuruma gittiysem de hiç kimse yolumuzu açamadı. Belediyenin ve valiliğin haberi var. Yolumuzun açılmasını istiyoruz ama kimse yolumuzu açmıyor. Burası bize park olarak verildi, parkı da yol yaptılar. Bilirkişi buraya geldiği zaman kaçak bir çalışma olduğunu görür. Çünkü hiçbir levha yok. Bir yerde çalışma yapıldığı zaman 'çalışma var' levhası bırakılır." şeklinde konuştu.

İsmail Koçyiğit

Alandaki kazı çalışmasının yarım bırakılmasından ötürü oluşan tehlikeye dikkat çeken İsmail Koçyiğit ise şunları söyledi:

"Burada hiçbir can güvenliği ve çitler yok. Bir çocuk buralarda oynasa ve düşerse hiçbir açıklama yapamayız. Geçen günler de bir arabanın önden 2 lastiği aşağıya indi. Arabayı zorla çıkartabildik. Aracın 30 bin TL masrafı çıktı. Burası geçiş yoludur, yolumuzu kapatmışlar. Şikâyetimiz bundan yanadır. Bir an önce burayı yapsınlar." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir