• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Endonezya'dan Filistin'i devlet olarak tanıma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Amin, Laos'un başkenti Viyentiyan'da sona eren ASEAN Zirvesi kapsamında yapılan 19. Doğu Asya Zirvesi'nde yaptığı açıklamada, uluslararası hukukun uygulanmasında seçici davranılmaması gerektiğini belirterek "Böyle devam ederse korkarım birçok yeni çatışma ortaya çıkacak." dedi.

Amin, iki devletli çözümün Filistin meselesinin çözümünde temel referans olarak kalması gerektiğini belirterek, zirveye katılan ülkeleri Filistin'i devlet olarak tanımaya çağırarak, "Filistin halkı adaletsizlik ve insani krizlerle karşılaşmaya devam ediyor. Çatışma Gazze ve Batı Şeria dışındaki yerlere de yayıldı. Bunun gibi çeşitli uluslararası hukuk ihlallerinin devam etmesine izin verilecek mi?" dedi.

19. Doğu Asya Zirvesi'ne ASEAN üyesi Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Brunei, Vietnam, Laos, Kamboçya ve Myanmar ile Çin, ABD, Rusya, Japonya, Avustralya, Hindistan, Güney Kore ve Yeni Zelanda temsilcileri katıldı.

Bu ülkelerden ABD, Singapur, Myanmar, Japonya, Avustralya, Güney Kore ve Yeni Zelanda, Filistin'i devlet olarak tanımıyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir