• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
CHP'li Belediye'nin işten çıkardığı vatandaş Ankara'ya yürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karataş Belediyesi'nde dört yıl iki ay görev yapan İsmail Bulut, seçimlerin ardından CHP'li belediye yönetimi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden ve tazminatsız bir şekilde işten çıkarıldığını iddia ediyor.

İşinden haksız yere mahrum bırakıldığını belirten Bulut, yedi aydır iş bulamadığını dile getirerek mağduriyetini kamuoyuna duyurmak amacıyla Ankara'ya kadar sürecek bir 'Adalet Yürüyüşü'ne çıktı.

CHP Adana İl Başkanlığı önünde açıklama yapmak isteyen Bulut, izin verilmemesi üzere yol üzerindeki orta refüjde açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

"Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldık"

İsmail Bulut, Karataş Belediyesi'nde 4 yıl 2 ay çalıştığını belirterek, hiçbir gerekçe gösterilmeden iş akdine son verildiğini ve tazminatlarının ödenmediğini ifade etti. Durumunu şu sözlerle dile getirdi:

"Ben Adana Karataş ilçesinden, Adalı köyünden İsmail Bulut. 4 sene 2 ay boyunca Karataş Belediyesi'nde çalışıyordum. Yeni gelen mevcut başkan, bize hiçbir gerekçe göstermeden iş akdimize son verdi. Bize herhangi bir tazminat da ödemediler ve hakkımızı da vermediler."

"Aile düzenimiz ve sağlığımız bozuldu"

Yedi aydır iş bulamadığını ve bu süreçte ailesinin zor duruma düştüğünü belirten ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Bulut, "Şu an tazminat olayımız hukuki süreçte ama mağduriyetimizi gidermeleri gerekiyor. Çünkü 7 aydır iş bulamıyorum. Evimin geçimini sağlayamıyorum, iki kızım üniversite okuyor, bir oğlum lise okuyor ve 7 aydır mağdur bir şekilde sıkıntı yaşıyoruz. Aile düzenimiz bozuldu, sağlığımız bozuldu." şeklinde konuştu.

"Sesimi duyurana kadar durmayacağım"

Anayasal haklarını kullanarak sesini duyurmak için Ankara'ya yürüme kararı aldığını belirten Bulut, "Öz irademle, anayasanın bana vermiş olduğu yetkilerden dolayı buradan Ankara'ya kadar yürüme kararı aldım. Sesimi duyurana kadar durmayacağım." ifadelerine yer verdi.

"Bize 'Kartçı Tayfası' dediler, ben kartçı değilim"

Belediyede verilen tüm görevleri eksiksiz yerine getirdiklerini ve işten çıkarılmalarının ardından iftiraya maruz kaldıklarını ifade eden Bulut, "Belediyede hiçbir şekilde usulsüzlük yapmış değiliz, verilen görevleri layıkıyla yerine getirdik. Bize lavabo temizlememizi söylediklerinde dahi temizliğimizi yaptık. Geriye kalan paramızı dahi taksitle zor ödediler. Benimle beraber 26 kişiyi de işten çıkardılar. Üzerine yetmezmiş gibi iftira attılar, 'kartçı tayfası' dediler bize. Ben kartçı filan değilim, çalıştığım bölge Karataş'ın Bebeli köyüydü." dedi.

"Tazminatımızı versinler, devletimizden iş istiyoruz"

Tazminatlarının ödenmesini ve devletten iş talep ettiklerini belirten Bulut, yaşadığı maddi sıkıntıları şu şekilde özetledi:

"Biz sadece hakkımız olanı istiyoruz, tazminatımızı versinler. Devletimizden de acil olarak iş talep ediyoruz. Banka kartlarım kapatıldı, evime haciz gelecek. Son çare olarak bu yürüyüş kararını aldım. Çalıştığım dönem Cumhur İttifakı'na aitti. CHP belediyesi geldiği gibi bizi çıkardı." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir