• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Hamas'tan El Fetih yönetimine karşı çok sert açıklama! İşgalciyle tutarlı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilal Hikmet Yeşilbudak - Hamas'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yetkililerin halkımıza yönelik saldırılarının devam etmesi, Tubas kentinde halka gerçek mermiyle ateş açmaları, ev baskınları, vatandaşları tutuklama kampanyaları, kadın, çocuk ve yaşlılara yönelik saldırılarda tanık olduklarımız Hareketin ve ulusal ve toplumsal hareketlerin çağrılarına rağmen, ulusal meselelere yönelik tehlikeli düzeyde bir muamelenin habercisidir; toplumun, grupların ve El Fetih hareketinin liderlerinin ciddi bir duruş sergilemesini gerektirmektedir.

Yetkililerin, çocuklarına el koyma talebi karşısında vatandaşları baskı altına alması ve sonuncusu direniş üyesi Ahmed Abu Al-Aida ile diğer direniş savaşçıları ve siyasi tutuklular olmak üzere zulüm gören kişileri tutuklamaya devam etmesi, tehlikeli bir ihlaldir ve ulusal ve toplumsal dokuya yeni bir darbedir ve işgalin özgürlüğe aç halkımıza yönelik saldırganlığı ve vahşeti ile tamamen tutarlıdır.

Gazze ve Batı Şeria'da halkımıza yönelik imha savaşı devam ederken, bu utanç verici uygulamalar, davamızın tarihinde kaderci ve hassas bir döneme denk geliyor ve bu, taraflı olduğu Otoritenin liderliğinin ulusal bir duruş sergilemesini gerektiriyor. halkımızı korumak, onları bastırmak ve istismar etmek değil.

Tubas'taki ve Batı Şeria'nın tüm şehirlerindeki kahraman halkımızı selamlıyor, direniş savaşçılarının tutuklanmasını reddeden tutumlarını, direniş seçeneğini benimsemelerini, adaletsizlik, vahşet ve katliam karşısında duruşlarını takdir ediyoruz. Siyasi gözaltı saçmalığı devam ediyor.

İktidarın önderlerini, zulüm ve saldırılarını derhal ve tamamen durdurmaya, kurumlarının direnişimizden ve halkımızdan elini kesmeye, siyasi tutukluların serbest bırakılmasını hızlandırmaya çağırıyoruz. ve hukuk ve insan hakları kurumlarının, toplumumuz ve davamız üzerindeki tehlikeli yansımaları nedeniyle yetkililerin uygulamalarına karşı çıkmaları gerekiyor.

İslami Direniş Hareketi - Hamas"

Bu haberler de ilginizi çekebilir