• DOLAR 34.402
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.24
  • ...
BM: israil'in saldırıları tüm uluslararası hukuka dayalı düzeni etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler (BM) Silahsızlanma Yüksek Temsilcisi Nakamitsu, "BM İnsan Hakları Konseyi'nin bir raporu, İsrail ordusunun Gazze'de yoğun nüfuslu alanlarda kapsamlı patlayıcı silahları kullanarak defalarca savaş hukukunu ihlal etmiş olabileceğine işaret ediyor. Aynı zamanda, bağımsız örgütler, Ekim 2023'ten Haziran 2024'e kadar israil'in Gazze Şeridi'ne 70 bin ton bomba attığını, bunun İkinci Dünya Savaşı sırasında Dresden, Hamburg ve Londra'ya atılan bombalardan daha fazla olduğunu belirtiyor. Bu, ABD'nin Hiroşima'yı yok eden nükleer bombasının hemen hemen 5 katı. Sizce israil'in şimdi bölgede de yayılan sistematik saldırıları, silahsızlanma alanında tarihsel olarak kaydedilen başarıları nasıl etkiliyor?" sorusunu yanıtladı.

Nakamitsu,siyonist rejimin saldırılarının sadece silahsızlanma alanında kaydedilen başarıları etkilemediğini belirterek, "israil'in saldırıları tüm uluslararası hukuka dayalı düzeni etkiliyor. Üye ülkeler, uluslararası hukuk ve BM Şartı'na saygı duymaya dönmesi gerekir." dedi. 

Nakamitsu, "Çok açık bir mesaj var, uluslararası hukuka olan saygıyı tekrar inşa etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yoğun nüfuslu alanlarda büyük patlayıcı silahların kullanımına ilişkin özel çalışmalar yürüttüklerini belirten Nakamitsu, bu tür silahların ayrım gözetmeksizin sivil toplum üzerinde etkili olduğunu, söz konusu silahların büyük kentsel alanlarda hiçbir şekilde kullanılmaması için birçok ülkeyle çalışmalar yaptıklarını ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir