• DOLAR 34.282
  • EURO 37.527
  • ALTIN 2929.717
  • ...
Filistinli anne, ikiz bebeklerinin ölüm ve doğum belgelerini aynı anda aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK


İşgal kuvvetlerinin mart ayında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir evi hedef alması sonucu biri kız biri erkek ikiz bebeklerin de aralarında bulunduğu aynı aileden yaklaşık 23 kişi hayatını kaybetti.

Anne olmayı 11 yıl bekleyen ve tedavi olan Ranya Ebu Anze (36),İşgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'nde saldırılarına başladığı Ekim 2023'te doğum yaparak, ikizleri Visam ve Naim'i kucağına aldı. Ebu Anze, 11 yıl çocuk özleminin ardından kucağına aldığı ikizlerini doğumdan sadece 6 ay sonra işgal saldırısında kaybetmenin acısını yaşadı.

İşgal kuvvetlerinin  Gazze Şeridi'nde aralıksız devam eden saldırıları nedeniyle bebeklerinin doğum belgesini çıkaramayan Ebu Anze, İşgal kuvvetlerinin katlettiği 6 aylık ikizlerinin doğum ve ölüm belgelerini aynı anda aldı.

Ebu Anze, "11 yıllık bekleyişten sonra bebeklerimle kısa da olsa mutlu zamanlar geçirdim. Çocuk sahibi olmak için çok uğraştım, bu soruna çözüm bulmak için doktor doktor dolaştım, ancak çocuklarım doğduktan kısa bir süre sonra şehit oldu." dedi.

Acılı anne, "İsrail saldırıları yüzünden doğdukları sırada doğum belgesi çıkaramadığım ikizlerim Visam ve Naim'in doğum ve ölüm belgelerini aynı anda aldım." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir