• DOLAR 34.29
  • EURO 37.518
  • ALTIN 2928.478
  • ...
Kurtulmuş Türkmenistan Meclis Başkanı ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK


Büyük Türkmen şairi ve düşünürü Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum gününde düzenlenen "Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu" dolayısıyla Aşkabat’ta bulunan Kurtulmuş, Türkmenistan Meclisi’ni ziyaret etti.

Türkmenistan Meclis Başkanı Dünyagözel Gulmanova bir araya gelen Kurtulmuş, ata yurdu Türkmenistan’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, Türkiye ve Türkmenistan devlet başkanları arasında var olan samimi, yakın diyaloğun iki ülkenin her alandaki ikili ilişkilerinin gelişmesine büyük katkı sağladığını gördüklerini söyledi.

Türk ve Türkmen halkları arasında dostluk ve kardeşliğin güçlendirilmesine yaptığı önemli katkılar doğrultusunda Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum günü şerefine devlet nişanı verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kurtulmuş, Firaki’nin sadece Türkmen illeri için değil aynı zamanda çok geniş coğrafya içinde etkili bir şair, edip ve düşünce insanı olduğunu belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir