• DOLAR 34.286
  • EURO 37.539
  • ALTIN 2928.588
  • ...
BM: İsrail'in Gazze saldırıları küresel düzeni tehdit ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK


BM raportörleri, işgal kuvvetlerinin Gazze'deki "soykırım saldırılarının" başlamasının 1. yılı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Dünyanın 2. Dünya Savaşı'nın sona ermesinden bu yana en derin krizle karşı karşıya olduğu vurgulanan açıklamada, "Hamas ve diğer Filistinli silahlı grupların İsrail'e yönelik 7 Ekim 2023'teki saldırısından 1 yıl sonra dünya, soykırım saldırıları, etnik temizlik ve Filistinlilere yönelik kolektif cezalandırmayla sonuçlanan vahşi bir şiddet tırmanışına tanık oldu. Bu da uluslararası düzeni yıkma riski taşıyor." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada,  işgal kuvvetlerinin Gazze'ye yönelik saldırılarına işgal yöneticilerin "soykırımı teşvik eden" açıklamalarının da eşlik ettiğini bildirdi.

"1 yıl sonra, İsrail liderlerinin Gazze'yi yok etme vaadi yerine getirildi." denilen açıklamada, Gazze Şeridi'nin büyük bir enkaz haline geldiği ve saldırıların gazeteciler, öğrenciler, akademisyenler, bebekler, doktorlar, engelli kişiler, siviller ve insani yardım çalışanlarını ayırmadan hedef aldığı vurgulandı.

Açıklamada, "Gazze'de aileler yok edildi, nesiller silindi ve milyonlarca hayat paramparça oldu. Hayatta kalanların neredeyse tamamı yerinden edildi. Sağlık altyapısının yok edilmesi, önlenebilir hastalıkları tedavi edilemez hale getirdi. Bu durum hastalık ve salgınların yayılmasını hızlandırdı. Uluslararası hukuk düzeni bu vahşetler karşısında çöküyor." ifadeleri kullanıldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir