• DOLAR 34.292
  • EURO 37.493
  • ALTIN 2913.758
  • ...
DSÖ Gazze'deki hastanelerin güvenliğinden endişeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peeperkorn, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisinin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak değerlendirmelerde bulundu.

"Artan çatışmalar ve (İsrail'in) Kemal Advan, El-Avde ve Endonezya hastanelerini kapsayan mevcut tahliye talepleri arasında buradaki hastaların ve sağlık çalışanlarının güvenliği konusunda ciddi endişe duyuyoruz." ifadelerini kullanan Peeperkorn, hastalar, sağlık çalışanları, hastaneler ve ambulanslar dahil sivilleri ve sağlık hizmetlerini korumak için mümkün olan her türlü önlemin alınması çağrısında bulundu.

Peeperkorn, Gazze'deki Sağlık Bakanlığının, bu hastanelerin boşaltılması için DSÖ'den destek talebinde bulunduğunu ancak DSÖ'nün Kemal Advan Hastanesi'ne yönelik misyonunun 8, 9 ve 10 Ekim tarihlerinde (İsrail tarafından) engellendiğini kaydetti.

"Dün itibariyle Kamal Advan Hastanesinde 19, El-Avde Hastanesinde 41 ve Endonezya Hastanesinde 28 hasta olduğu tahmin ediliyor." diyen Peeperkorn, Kamal Advan ve El-Avde hastanelerinin kısmen hizmet verebildiğini ancak Endonezya Hastanesinin artık hizmet sağlayamadığını ifade etti.

Peeperkorn, "Bu üç hastane, Gazze'nin kuzeyinde kısmen işlevsel kalan son üç hastaneydi." dedi.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir