• DOLAR 34.284
  • EURO 37.509
  • ALTIN 2917.245
  • ...
Mısır'dan Filistin yanlısı protestoculara baskı ve gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Londra merkezli Mısır İnsan Hakları Ağı'na göre, pazartesi günü Kahire'deki Nil Sahili'nde bir genç grubu, Filistin ve Lübnan bayrakları ile Gazze ve Lübnan'a yönelik ölümcül İşgal rejimin saldırılarını kınayan pankartlar taşıyarak protesto düzenledi.

Hak örgütleri, görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak, çok sayıda katılımcının güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığını ancak kesin sayı ve isimlerin henüz doğrulanmadığını söyledi.

Grup, Middle East Eye ile paylaştığı açıklamada, "Mısır İnsan Hakları Ağı, işgal altındaki Filistin ve Lübnan'daki kardeşlerine desteklerini ve her iki ülkeye yönelik savaşa karşı olduklarını barışçıl bir şekilde ifade eden vatandaşların tutuklanmasını kınıyor ve derhal serbest bırakılmaları çağrısında bulunuyor" dedi.

Mısır, İşgal rejimin savaşına karşı kamuoyundaki muhalefetine rağmen, son bir yılda Filistin yanlısı eylemlere katılan yüzlerce kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında en az 250 futbol taraftarfı, öğrenci ve kadın hakları aktivisti de bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir