• DOLAR 34.298
  • EURO 37.532
  • ALTIN 2916.566
  • ...
Netanyahu ile Biden, İran'a saldırıda anlaştı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ - Gazze ve Lübnan'da saldırılarını sürdüren katil israil, İran ile de arasındaki gerilim sürüyor...

Bu kapsamda, katil Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden hakkında işgal basınında yer alan iddialar yerini koruyor.

Habere göre, Netanyahu ile Biden'ın Tel Aviv'in İran'a olası saldırı planının niteliği ve kapsamı konusunda mutabakata yakın oldukları öne sürüldü.

KONU, TELEFON GÖRÜŞMESİNDE ELE ALINDI

Walla haber sitesi, Netanyahu ile Biden'ın 9 Ekim'deki telefon görüşmesinde katil israilin İran'a olası misillemesinin ele alındığını kaydetti.

Adı açıklanmayan katil israil ve ABD'li yetkililere dayandırılan haberde, Netanyahu ile Biden arasındaki görüşmede, katil israilin İran'a olası saldırı planının niteliği ve kapsamı konusunda Washington ile Tel Aviv arasındaki fikir ayrılığının "büyük oranda giderildiği" iddia edildi.

İRAN'A SALDIRININ ZAMANLAMASINI BELİRLEME YETKİSİ

Fikir ayrılıkları büyük oranda giderilse de katil israilin olası misilleme saldırı planının Washington yönetiminin istediğinden "biraz daha agresif olduğu" savunuldu.

Haberde ayrıca dün akşam toplanan katil israil Güvenlik Kabinesinin, Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant'a İran'a saldırının zamanlamasını belirleme yetkisini vermesinin beklendiği bildirildi.

Öte yandan İran, 1 Ekim'de katil israile füze saldırısında bulunmuştu. İşgalci Tel Aviv yönetimi, İran'ın bu saldırısına karşılık verileceğini duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir