• DOLAR 34.198
  • EURO 37.501
  • ALTIN 2886.188
  • ...
Gaziantep Valiliği: Deprem evleriyle ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Valilikten yapılan açıklamada, "Bazı yazılı basın mecraları ve televizyon haber programlarında Şahinbey ilçemize bağlı Deredüzü Kırsal Mahallesi'nde depremzedelere deprem köy evlerini eksiksiz teslim aldıklarına dair AFAD İl Müdürlüğü tarafından belge imzalatıldığı ancak evlerin teslim edilmediğine dair 'Belge imzalatıldı ama evler ortada yok.' şeklinde ifadelerle iddialara yer verilmiş ve bunun üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur. İlimiz genelinde deprem konutu inşaatları devam eden toplam 144 şantiye bulunmaktadır. Bahse konu Deredüzü Kırsal Mahallesi'inde hak sahiplerine teslim edilmek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yapılan ihale ile 22 konut inşaatı başlatılmıştır. İhaleyi alan sorumlu müteahhit firmanın yasal iş teslim süresi ek imalatlarla birlikte 13.11.2024 tarihinde son bulacak olup, işin bitimine yaklaşık 1 aylık süre bulunmaktadır." denildi.

Basın açıklamasının devamında, "Bahse konu evlerin yapım süreci tamamlanma aşamasına geldiğinde kuraları çekilmiş, geçici kabul işlemi yapılmadan hak sahibi vatandaşların talebi üzerine kendilerine geçici işgal teslim tutanağı imzalatmak sureti ile 22 konuttan 11 konutun geçici işgal teslimi AFAD İl Müdürlüğümüz tarafından yapılmıştır. Bununla birlikte inşaat süreci devam eden evlerin tespit edilen eksiklikleri ile ilgili yasal süre içerisinde tamamlanmak üzere listeler hazırlanmıştır ve ilgili birimlerimiz tarafından takibi yapılmaktadır. Söz konusu geçici işgal teslimi, evlerin nihai olarak hak sahibine teslim edildiği anlamına gelmemektedir. Yapımı devam eden evlerin hangi hak sahibine ait olduğunun belli olması, geçici barınma yerlerinde ikamet eden vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, inşaat aşamasında hak sahiplerinin evlerle ilgili istekleri doğrultusunda yapacakları imalatları yaptırabilmeleri ve yapım sürecini takip edebilmeleri maksadıyla kendi rızaları gözetilerek ve süreçle ilgili eksiklikler konusunda bilgi vermek sureti ile yapılmıştır. Yani eksikliklerin yetkili müteahhit firma tarafından tamamlanmasıyla ilgili yasal süreç devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Deprem konutlarının yapım aşamalarının takip edildiği bahsedile açıklamada, "Bahse konu eksiklikler giderildiğinde ilgili birimlerimiz tarafından geçici kabul yapılacak ve yasal süreç tamamlandığında da kesin kabul işlemi tesis edilerek hak sahiplerine kesin teslim işlemi gerçekleşecektir. İddialarda yer verilenin aksine söz konusu evlerin yasal yapım süreci devam etmektedir. Bu süreçte oluşan bütün eksiklik veya aksaklıklar ilgili birimlerimiz tarafından yasal olarak kontrol edilmekte ve yetkili müteahhit firmalara bildirilmektedir. İlimizde çeşitli alanlarda yapılan bütün deprem köy evleri için aynı süreç işlemektedir ve eksiklikler peyderpey giderilmektedir. Bahse konu evlerin inşaatına ilişkin gelinen son nokta ekteki fotoğrafta sunulmuştur. Bu çerçevede söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır." şeklinde ifadeler kullanıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir