• DOLAR 34.211
  • EURO 37.448
  • ALTIN 2882.465
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Arnavutluk Başbakanı Rama ortak basın toplantısı düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Konuşmasında, "Ticaret ve yatırım alanlarındaki girişimlerimizi halklarımızın refahını artırtacak bir adım olarak görüyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Arnavutluk'un ihtiyaçlarının karşılanması için gereken desteği vereceğiz. FETÖ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadelemize etkin şekilde devam edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Rama ile görüşmede, Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin toprakları ve Lübnan'daki siyonist rejimin saldırılarının öncelikli konular arasında yer aldığını belirten Erdoğan, "Netanyahu hükümeti, küresel düzeni tehdit eder hale geldi. Gazze'de bir yıldır devam eden soykırım tüm insanlığın ortak utancıdır. Kalıcı ateşkes, insani yardımların ulaştırılması ve israil üzerinde baskı için uluslararası toplum olarak elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor." diye belirtti.

Arnavutluk Başbakanı Rama ise "Ortak hedefimiz olan, özellikle Türkiye ile daha fazla işbirliği ve yatırım yapılması konusunda mutabakata vardık. Dört gözle beklediğimiz bir anlaşma, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Tiran'da bir şubesinin açılması. Bu büyük bir önem arz ediyor." dedi.

Başbakan Rama, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Ukrayna'daki Rus agresyonunun karşısındayız. Ukraynalıların kendi ülkelerinde özgürce yaşamaları gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın katılımıyla finansmanı Türkiye tarafından sağlanan, Balkanların en büyük camisi konumundaki Tiran Namazgah Camisi'nin açılışını gerçekleştirecek.

 

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir