• DOLAR 34.211
  • EURO 37.448
  • ALTIN 2882.465
  • ...
Gaziantep'te 227 hafız ve hafize icazet aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen icazet merasimi Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hafızlık merasimine katılmak için uzaktan yakından gelen öğrenci velileri ve yakınları salonda heyecan ve sevinci bir arada yaşadı.

Birçok STK, siyasi parti ve kurum temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirilen programda, öğrencilere birer tam altın takıldı.

"Muhteşem bir kitabımız var"

Kur'an-ı Kerim'in büyüklüğüne ve önemine değinen İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, "Muhteşem bir kitabımız var. O kitap ki, Kitabullah'tır, Allah'ın kitabıdır. O kitap ki, her şeyin Allah'a ait olduğu için, sözlerin en güzelidir. Allah Resulü öyle buyuruyor, 'Hiç şüphesiz, sözlerin en güzeli Allah'ın kitabıdır.' Hal ve tavran en iyisi, en güzeli Allah Rasulü'nün hal ve tavrıdır. Dedim ya, muhteşem bir kitabımız var. O kitap ki, varlığımızı, yokluğumuzu, sevincimizi, huzurumuzu, ibadete dönüştüren bir kulluk kitabıdır. O kitap ki, bizleri her türlü şirkten, küfürden, günahtan, kötülüklerden uzaklaştıran, her türlü esaretten kurtaran bir özgürlük kitabıdır. O kitap ki, bizi yüceltmek için gelen aziz bir kitaptır. Bugün hamd günüdür, şükür günüdür. Rabbimize ne kadar hamd etsek az ne kadar şükür etsek azdır. 227 hafımızın icazet merasimindeyiz." dedi.

"Hafızlık en büyük lütuftur"

"Araban'dan hafızlarımız var, hoş geldin diyorum. Şehitkamil'den hafızlarımız var, hoş geldiniz diyorum. Şahinbey'den hafızlarımız var, hoş geldiniz diyorum. Oğuzeli'nden hafızlarımız var, hoş geldiniz diyorum. Nizip'ten hafızlarımız var. Ne Mutlu kendilerine Allah'ın kitabını, ayet ayet, sure sure; nakış nakış gönüllerine işleyenlere ve bizler inanıyoruz ve biliyoruz ki Allah'u Teala'nın bir insana ihsan edeceği en büyük nimet, en büyük lütuf. Yine öyle inanıyoruz ve biliyoruz ki, bu yavrularımız gönüllerine ayet ayet, sure sure nakşettikleri bu Kerim kitabı mukaddes bir emanet gibi sinelerinde taşımaya devam edecek, hafızlıklarını muhafaza edecek, ama bir yandan da Kur'an'ın ahlakıyla ahlaklanmış örnek bir nesil olacaklar. Duamız ve niyazımız bu yöndedir. Cenab-ı Hak, bu yolculuklarını mübarek eylesin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir