• DOLAR 34.216
  • EURO 37.579
  • ALTIN 2888.93
  • ...
Kürdistan heyetinden İTTİHADUL ULEMA'ya teşekkür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alimler ve Medreseler Birliği tarafından geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır'da "Aksa Tufanı, Ümmet ve Ulemanın Mesuliyeti (Ümmetin Onuru Gazze)" temalı 9'uncu Alimler Buluşması gerçekleştirildi.

İran, Irak, Suriye başta olmak üzere farklı ülke ve coğrafyalardan buluşmaya katılan alim ve kanaat önderleri, bu tür organizasyonların ümmetin öncüleri için büyük ve önemli bir çalışma olduğunu belirterek bu buluşmanın gerçekleşmesinde başta İTTİHADUL ULEMA ve HÜDA PAR olmak üzere tüm bileşenlere teşekkürlerini ilettiler.

"Müslümanların durumundan haberdar olmak için bu organizasyonun devamlı olması gerekiyor"

Irak'ın Süleymaniye şehrinden programa katılan akademisyen Prof. Dr. Sebah Muhammed Necib, her yıl gerçekleştirilen bu buluşmanın çok önemli bir organizasyon olduğunu belirterek "Farklı ülke ve yerlerden alimlerin buluşmasına, istişare yapmalarına, bilgi alışverişinde bulunmalarına vesile oluyor; birbirlerinin çalışmalarından haberdar oluyorlar. Dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların durumundan haberdar olmak için bu organizasyonun devamlı olması gerekiyor." dedi.

Muhammed Necib "Filistin davası çok önemli, İslam ümmeti için belirleyici bir davadır. Filistin, Kudüs ve Aksa davası her daim Müslümanların kalbinde diri ve yaşayan bir davadır. Zerre kadar insafı olan bu davaya karşı tavırsız kalamaz. Bizler Kürdistan halkı ve Müslümanları olarak tavrımız Filistin ve Gazze davasına destek vermektir." ifadelerini kullandı.

"Aksa Tufanı hak ve batılı birbirinden ayırdı"

Muhammed Necib

7 Ekim’de başlayan operasyonun Filistin davasına yeni bir can verdiğini, saldırılarda büyük tahribatlar meydana geldiyse de Gazze’nin ruhu olan direniş ve mukavemetin siyonistlerin yenilmezlik efsanelerini çürüttüğüne dikkat çeken Muhammed Necib, şunları kaydetti:

"Şu anda siyonistler büyük bir korku ve dehşet içinde yaşıyorlar. Manevi olarak özellikle psikolojik olarak tamamen çürümüş durumdalar. Dünya halkları Filistin davasının hakkaniyetine, haklılığına, Filistin halkının mazlumiyetine, siyonist varlığın işgalci olduğuna daha fazla kanaat getirmiş, insan hakları ile hiçbir alakaları olmadığına inandıkları gibi hiçbir ilahi şeriat ile alakaları olmadıklarını da gördüler. Bilakis zorla kendilerini dayatıp işgale devam etmek istediklerine şahit oldular."

Muhammed Necib, "Aksa Tufanı hak ve batılı birbirinden ayırdı. Hak ehli zaferin yakın olduğuna emin oldular. Zaferin sadece askeri yetenekle değil, iman gücüyle olduğunu gördüler. Dünyadaki özgür insanların, halkların ve adalet isteyenlerin Filistin ve Gazze davasına destek vermeleri davanın başarıya ulaşacağına işarettir." şeklinde konuştu.

"Türkiye Kürdistanı Müslümanlarına ve buluşmada emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum"

Kamil Mahmud Ahmed

Düzenlenen organizasyondan dolayı teşekkürlerini ileten Halepçe'den Cami İmam Hatibi Kamil Mahmud Ahmed, "Diyarbakır’da böyle bir etkinliği hazırladıkları için İTTİHADUL ULEMA’ya çok teşekkür ederim. Ümmetin farklı kesimlerinden alim ve temsilcilerin buraya katılmaları programa önem katıyor. Buradan Müslümanların bütün sorunlarına ve özellikle Filistin ve Gazze halkına desteğimizi ilan ediyoruz. Türkiye Kürdistanı Müslümanlarına ve özellikle HÜDA-PAR ve İTTİHADUL ULEMA’ya, bu buluşmanın tertiplenmesinde zahmet çeken herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Aslında bu, Müslümanların ve insanlığın siyonistlerin en korkunç yıkım saldırısıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde, Gazze'deki cihadı ve Filistinli Müslüman halkını desteklemeye yönelik ortak bir çabadır." ifadelerine yer verdi.

"HÜDA PAR ve İTTİHADUL ULEMA’daki kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum"

Ferhad Mela Salih

Erbil'den programa iştirak eden Yekgirtûy Îslamîy Kurdistan (Kürdistan İslami Birlik Partisi) İstişare heyeti üyesi Ferhad Mela Salih ise şunları söyledi:

"Büyük bir sevinçle programa katıldık. Filistin, özelikle Gazze halkı ve HAMAS'ın gerçekleştirdiği mücadele ve cihat üzerinden bir yıl geçiyor. Bu süre zarfında işgalci israile karşı durabildiler. Gerçekleştirdikleri çaba ve cihattan dolayı onlara teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı şekilde Filistin, Gazze ve bölge halkının özgürlüğü için çabalayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten bölgenin durumu ile ilgili bir dönüm noktasıdır. Buradan HÜDA PAR ve İTTİHADUL ULEMA’daki kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. İslam alimlerinden ve şahsiyetlerinden bu güzide insanları bir araya getirebildiler."

Kürdistan İslami Birlik Partisi olarak Gazze'ye yönelik yaptıkları çalışmalardan kısaca söz eden Mela Salih, "Biz de buradan bu büyük çalışmaya desteklerimizi sunuyoruz. Bizler Erbil ve Kürdistan bölgesi genelinde Kürdistan İslami Birlik Partisi olarak Bextewerî, Rabitey Îslamî, Hanay Xêrxwazî gibi mevcut üç sivil kuruluşumuz vasıtasıyla Gazze halkı için yüzlerce hayır çalışması yürütmüşüz. Ekiplerimiz Gazze’de fırınlarda Gazze halkı için ekmek dahi pişiriyor. Aynı şekilde Selahaddin Eyyübi'nin torunları olan Kürd halkı ve Kürdistan halkı olarak bir nebze dahi olsa görevimizi yerine getirmek için birçok sivil çalışmalarımız devam ediyor." diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir