• DOLAR 34.219
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2888.869
  • ...
Malatyalı öğrencilerden Gazzeli akranlarına anlamlı pankart
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat depremlerinde yıkılan ve Malatya Valiliği ile Hayırsever Fatma Demirbilek işbirliğinde Battalgazi ilçesinde yapımı tamamlanan 24 derslikli Hatice-İbrahim Özoğlu İlkokulu'nun açılış töreni gerçekleştirildi.

Törende okul öğrencilerinin açtıkları "Darısı Gazze'deki Çocukların Başına" pankartı hem duygulandırdı hem de takdir topladı.

"Çocukluk hayalimi gerçekleştiren Rabbime hamdolsun"

Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan hayırsever Fatma Demirbilek, çocukken okula gittiğinde sürekli anne babasının adına bir okul yaptırmayı hayal ettiğini Allah'u Teâlâ'nın bu imkanı kendisine verdiği için şükrettiğini ve çok mutlu olduğunu belirterek, okulun hayırlı nesillerin yetişmesine vesile olması dileğinde bulundu.

"Bölgenin bu okula ihtiyacı vardı"

Açılışta konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, okulun 24 derslikten oluştuğunu, kütüphane, çok amaçlı salon, fen laboratuvarı, yemekhane ve kantin gibi çeşitli alanları barındırdığını belirtti.

Bakır, "Bölgenin bu okula ihtiyacı vardı. Okulumuz, öğrencilerimize, Battalgazi ilçemize ve şehrimize hayırlı olsun. Daha nitelikli bir eğitim ortamı sunarak, öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz" dedi.

"Bizler ilk emri 'oku' olan bir dinin temsilcileriyiz. Bu ilke doğrultusunda böyle güzel hatıra bırakmak herkese nasip olmaz"

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, açılışta yaptığı konuşmada, eğitimin önemine vurgu yaparak, "Bizler, ilk emri 'oku' olan bir dinin temsilcileriyiz. Bu ilke doğrultusunda böyle güzel hatıra bırakmak herkese nasip olmaz. Rabbim, bu yuvada nice güzel evlatlarımızın yetişmesini nasip etsin,” ifadelerini kullandı. Taşkın, ayrıca hayırseverlerin desteğinin toplum için büyük önem taşıdığını belirtti.

"Eğer güçlü, huzurlu ve refah içinde yaşamak istiyorsanız, evlatlarınızı daha iyi eğitmelisiniz"

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz ise eğitim konusunun ulusların bağımsızlığı, refahı ve huzuru açısından en önemli stratejik alan olduğunu belirtti.

Eğitim sistemleri ve fiziksel altyapının dünya genelinde sıkça tartışıldığını ifade eden Yavuz, "Eğer güçlü, huzurlu ve refah içinde yaşamak istiyorsanız, evlatlarınızı daha iyi eğitmelisiniz" dedi.

"Eğitimle birlikte, toplumda adalet, hakkaniyet ve insan haklarına saygı gösteren bireylerin yetiştirilmesi için uğraşıyoruz"

Eğitimin sadece bilgi aktarımı ile sınırlı kalmadığını, aynı zamanda bireylerde olumlu davranış değişiklikleri yaratma amacı taşıdığını vurgulayan Yavuz, bu nedenle eğitim kurumlarını "öğretim kurumu" değil, "eğitim kurumu" olarak nitelendirdiklerini açıkladı. Eğitimle birlikte, toplumda adalet, hakkaniyet ve insan haklarına saygı gösteren bireylerin yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

"Refah arttıkça, gelir düzeyi ve teknoloji artarken insanın vahşeti de artmaya başlıyor"

Yavuz, günümüzdeki sosyal adaletsizliklerin ve insan hakları ihlallerinin, pozitif düşüncenin bir sonucu olduğunu savundu.

"Refah arttıkça, gelir düzeyi ve teknoloji artarken insanın vahşeti de artmaya başlıyor" diyen Yavuz, 900 milyon insanın bugün yatağına aç girdiğini hatırlatarak, bu durumu sorgulamak gerektiğini vurguladı.

"Eğitim bizi vahşileştiriyorsa, bunu tekrar sorgulamak gerekir

Orta Doğu'daki çatışmaların ve insanlık dramlarının sorumlusunun, dünyanın en zengin ve en eğitimli kesimleri olduğunu söyleyen Yavuz, "Gördük ki; refah arttıkça, gelir düzeyi ve teknoloji yükseldikçe, insanın vahşeti de artmaya başlıyor. İşte, bugün Ortadoğu'da, Irak'ın işgaliyle başlayan ve 90'lı yıllardan itibaren İslam dünyasında akan kanın ve gözyaşının müsebbibi yine bu dünyanın en zenginleri, en iyi eğitim almışları, en yüksek teknolojiye sahip olanlarıdır. Demek ki eğitim bizi vahşileştiriyorsa, bunu tekrar sorgulamak gerekir" ifadesini kullandı.

Ayrıca, yurtdışında yaşayan ve elde ettiklerini ülkesine katkı sunarak değerlendiren bireylere de teşekkür eden Yavuz, özellikle Fatma Demirbilek hanımefendinin yaptığı eğitim yatırımlarının önemine değindi. Hatice-İbrahim Özoğlu ilkokulunun açılışına ilişkin iyi dileklerini ileten Yavuz, eğitimin toplumun geleceği için taşıdığı önemi vurguladı.

Tören, okulun kurdele kesimi ve protokol üyelerinin sınıfları gezmesiyle son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir