• DOLAR 34.208
  • EURO 37.604
  • ALTIN 2881.378
  • ...
Fransa'da şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkede hafta başından bu yana etkili olan Kirk Kasırgası'nın beraberinde getirdiği şiddetli yağışlar, liman kentlerinden Sete'de kayığı ile denize açılan 70 yaşındaki bir kişinin ölümüne neden oldu.

Sete kenti dahil Fransa'nın güneybatı kesimlerinde olumsuz hava şartları nedeniyle 65 binden fazla hane elektriksiz kaldı.

Su baskınları ulaşımda da aksamalara yol açtı. Yağışlardan etkilenen Loire-Atlantique vilayetinde sular altında kalan 22 yol kısmen ya da tamamen trafiğe kapatıldı. Limousin vilayetinde, A20 otoyolu dahil birçok noktada yola düşen ağaçlar trafiği sekteye uğrattı.

Başkent Paris'in içinde bulunduğu Ile-de-France bölgesi de şiddetli yağışlardan olumsuz etkilendi.

Trafik durumu bildirim sitesi Sytadin, A1 ve A3 otoyolunun Roissy-en-France mevkisinin trafiğe kapatıldığını, A3 otoyolunda da Paris istikametinde su baskınları yaşandığını bildirdi. Sytadin'e göre, Paris ve civarında toplamda 350 kilometreyi bulan araç kuyrukları oluştu.

Şiddetli yağışlar Paris'i de etkisi altına alırken, Ulusal Meclis sular altında kaldı.

Meclis binası koridorlarının su içinde olduğu ve çatısından suların aktığı görüntüler sosyal medyaya yansırken, Meclisin resmi X hesabından yapılan açıklamada, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası binadaki suyun tahliye edildiği belirtildi.

Açıklamada, baskından etkilenen bazı hizmet alanlarının kapalı kalacağı ancak bu durumun Meclisin işleyişini aksatmayacağı kaydedildi.

Kasırganın bu sabah itibarıyla etkisi azalsa da Seine-et-Marne vilayeti için "kırmızı", Vendee, Deux-Sevres, Sarthe, Orne, Eure-et-Loir ve Aisne vilayetlerinde "turuncu" alarm durumu sürüyor. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir