• DOLAR 34.236
  • EURO 37.627
  • ALTIN 2870.407
  • ...
Ramanlı: CHP kendi iç çekişmelerini bizim üzerimizden sağlamaya kalkmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, öğretmen atamalarının gerçekleştirilmemiş olmasının eğitim ve öğretimde sorun oluşturduğunu, öğretmenlerin öğrencilerini, öğrencilerin ise öğretmenlerini beklediklerinin altını çizdi.

Gündeminde KYK burs ücretleri de bulunan Ramanlı, ücretlerin en az yüze 50 arttırılması gerektiğini vurguladı.

Ramanlı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in grup toplantısında HÜDA PAR'a yönelik sarf ettiği sözlere "Kendi iç çekişmelerinin bir aracı olarak partimizi ağzına almaktan artık vazgeçsin" sözleri ile tepki gösterdi.

Halkın talep ve ihtiyaçlarını, sorun ve sıkıntılarını çözüm odaklı uğraşlarının olduğunu ve buna devam edeceklerini söyleyen Ramanlı, bazı siyasi partilerin gündemi saptırmak uğraşında olduklarını ve suni gündemler oluşturduklarını belirtti.

"Suni gündemlerle siyasi bir çıkar elde etmek uğruna halkın asıl gündemini ıskalayacak bazı ortamlar oluştursalar da biz gündemimizden sapmamaya, halkımızın faydasına olan işleri ve talepleri dile getirmeye devam edeceğiz" diyen Ramanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hepinizin bildiği gibi bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı, atanacak kadrolu öğretmenler için bir mülakat uygulaması başlattı. Ve mülakatın gerekli olduğu, bu mülakat için bütün öğretmen adaylarının mülakata tabi tutulması kararlaştırdı ve bir mülakat yakın zamanda gerçekleştirilmişti ama 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladığı halde hala daha okullarına atanması beklenen öğretmenlerin tayinleri gerçekleştirilmedi yani mülakatların sonuçları henüz açıklanmadı. Ciddi bir gecikme oldu. Ortada bununla beraber öğretmen adaylarının e-devlet üzerinden mülakat puanlarının açıklandığı ve pek çok öğretmen adayının kendi mülakat sonuçlarının puanlarını bir vesile ile öğrendiğini gördük. Bakanlığın yapmış olduğu açıklamada bunun sehven yapıldığı, bakanlık personelinin paylaşmaması gereken bilgileri paylaştığı yönünde açıklaması dışında tatmin edici açıklama duymadık. Ama adayların erişimine açılan sonuçlar itibari ile şöyle bir gerçekle karşı karşıya kaldık, demek ki komisyonların her biri belli bir anlayışta mülakatları değerlendirmiş, adaylara puanları vermiş. Kimisi il bazlı olarak mülakata katılan öğretmen adaylarına KPSS puanına yakın bir mülakat gerçekleştirmiş, başka illerde ise KPSS puanlarının çok ötesinde puanlar vermek suretiyle öğretmen adaylarının mülakatını belirlemiş."

Ramanlı, "Bütün adayların ülke çapında alımına esas olacak bu puanlamanın, bu haliyle bile bir adaletsizliğe yol açacağı şimdiden görülebilmektedir. Esas olan ehliyetin ve liyakatin ölçülmesi ve objektif kriterlere göre adaylara puan verilmesi ise maalesef paylaşılan veriler itibariyle böyle bir neticeye evirilmediğini, tam aksine belki adaletsizliği daha fazla derinleştirdiği görülmektedir. Eğitim öğretim sezonu açıldı, okullar öğretmenlerini, öğretmenler öğrencilerini bekliyor. Bir an önce bu atamaların yapılması, ehliyet, liyakat ve hakkaniyet ölçüsünde bir atamanın yapılmasını biz de bütün öğretmen adayları, bütün milli eğitim camiası ve bütün öğrenciler adına bekliyor ve diliyoruz." dedi.

KYK burslarına zam yapılmaması, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı nedeni ile daha önce yapılan zammın çözüm olmayacağını kaydeden Ramanlı, burslara en az yüzde 50 zam yapılması gerektiğini söyledi.

Ramanlı, "Geçtiğimiz sene Kredi Yurtlar Kurumu burs miktarı, enflasyonun da etkisiyle ciddi bir artışla belirlenmiş değil ama bu yıl henüz bir artış söz konusu olmadı. Evet enflasyonun rakamsal olarak bir düşme trendine girdiğini, bunun belki ileriki yıllarda hayat pahalılığını önleyici bir etkiye ulaşacağını ümit ediyoruz ama bugün itibariyle geçen sene yapılan zammın artan hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı sebebiyle bu yıl ihtiyaçlara yetmeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Ulaşım ve barınma olmak üzere öğrencilere ihtiyaç duyduğu bu burs miktarının bu sene enflasyonun altında kesinlikle belirlenmemesi ve en az yüzde 50 oranında arttırılması hususundaki öğrencilerimizin ve bizlerin talebinin dikkate alınmasını istiyoruz. Neticede üniversite eğitimi öğretimi gerçekten masraflı bir iş. Hele hele kendi memleketinden uzaklarda gurbette üniversite okumak isteyen öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılama hususunda ciddi sıkıntılar yaşadığını, üniversite tahsil yapmış herkes kabul edecektir. Buradan çağrımızı yeniliyoruz, Kredi Yurtlar Kurumu bursunun en az yüzde 50 artırılması suretiyle zamlı hali öğrencilere bu sene verilmesi talebimizi yeniliyoruz." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in grup toplantısında HÜDA PAR'ı hedef göstermesi üzerine sorulan bir soruya yanıt veren Ramanlı, "CHP halkın sorunlarını, çözüm odaklı önerilerini tartıştıracağına adeta ağzında bir sakız gibi partimizi hedef alan hezeyanları, iftiralarını, hakaretlerini devam ettirmekle meşgul. Cumhuriyet Halk Partisi kendi iç çekişmelerini, kendi liderlik otoritesini bizim üzerimizden sağlamaya kalkmasın. Varsa bir maharetleri, kongrelerini yaptılar, genel başkanları, kendi siyasi söylemini, kendi siyasal aklını ve kadrolarını oluşturmaya baksın." sözleri ile yanıt verdi.

"Yetkiyi kötüye kullanmaya devam ederlerse millet onlara vermiş olduğu bu yetkiyi geri almasını da bilir"

"Kendi iç çekişmelerinin bir aracı olarak partimizi ağzına almaktan artık vazgeçsin" diyen Ramanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim gündemimizde Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir parti yok, partimizi dillerine dolamaktan vazgeçsinler. Millet onlara bu Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında sorunlarını çözmek için yetki verdi, bu yetkiyi kötüye kullanmaya devam ederlerse millet onlara vermiş olduğu bu yetkiyi geri almasını da bilir. Geçtiğimiz grup toplantısında bizim vesilemizle, bize verilen sözler üzerine İstanbul Sözleşmesinden Sayın Cumhurbaşkanının imzasını çektiği ifade etmiş. Hem biz hem bu meselede kalem oynatan, bu uğurda çaba gösteren, içine düştüğümüz bu felaketin artık son bulmasını isteyen, kadına şiddeti önleme bahanesiyle batıdan ithal, çürümüş ideolojileri, sapkın anlayışları dağıtmaya çalışan ve bu anlayışlara toplumun içerisinde yaymaya çalışan İstanbul Sözleşmesinden çıkılmasında biz dahil her kimin emeği varsa Allah onlardan bin kere razı olsun."

Kadına yapılan şiddetin asıl sebebinin araştırılması ve bu uğurda mücadele edilmesi için partilerinin hazır olduğunu belirten Ramanlı, Meclis'te bir komisyonun kurulması çağrısında bulundu.

Ramanlı, "Biz milletimizin faydasına bir iş yapmış olduk. Kadına yönelik şiddeti önleyebiliriz. Bizim medeniyetimiz, medeniyet değerlerimiz, aklımız, fikrimiz buna müsait, buna yeter. Kadına yönelik şiddetin sebeplerini araştıralım dediğimizde topuklayıp kaçanlar, sağır numarası yapanlar, kör numarası yapanlar, kadına yönelik şiddetin oluşturduğu sonuçlar üzerinden tepinmeyi bir maharet olarak görmektedirler. Hodri meydan, bugüne kadar kadına yönelik şiddeti bir sakız gibi adeta ağzında çiğneyenler, gelin bir komisyon kuralım, kadına yönelik şiddetin sebepleri üzerine bir araştırma yapalım. Bu kadar üniversitemiz var, bu kadar sivil toplum kuruluşumuz var, bu kadar sözde yazarçizer var. Hiçbirinin bugüne kadar aklına bunun sebepleri neler? Bir toplumsal çalışma yapalım, saha araştırması yapalım, mahkeme dosyalarını inceleyelim, savcılık soruşturmalarına bir bakalım, mağdurlarla görüşelim, faillerle görüşelim ve kadına yönelik şiddetin sebeplerini bulalım, ona yönelik bir tedavi geliştirelim dediğini duymadık. Varsa yoksa kalıplaşmış ideolojik ezberleri tekrar etmek, biz kadınları koruyamıyoruz, biz çocukları da koruyamıyoruz. Gençliğimizi muhafaza edemiyoruz. Eğer samimiyseniz hodri meydan, gelin bunların sebepleri üzerinde bir araştırma yapalım, mesele her ne çıkarsa çıksın şimdiden söz verelim o sebepleri ortadan kaldırmanın hal çaresi üzerinde duralım." diye konuştu.

"Artık cambaza bak oyunundan CHP'nin vazgeçmesi lazım"

Kadına yönelik şiddetle mücadelede samimi olunması gerektiğini anlatan Ramanlı, "Ama sebeplerle yüzleştiğimizde de kaçmak yok. Altından alkol bağımlılığı çıktığında alkolizmle mücadeleye var mısınız? Yok musunuz? Siz onu söyleyin. Altından kumar illeti çıkarsa kumar ile mücadeleye var mısınız? Yok musunuz? Siz bize onu söyleyin. Altından gayri ahlaki yaşam tarzı çıkarsa bununla mücadeleye var mısınız? Yok musunuz? Gelin siz onu söyleyin ve bizim bilmediğimiz, bilemediğimiz, tespit edemediğimiz her ne sebep varsa onunla mücadele etmeye biz varız. Buradan söz veriyoruz, hodri meydan diyoruz, artık cambaza bak oyunundan CHP'nin vazgeçmesi lazım. Kendi içinden bir iktidar mücadelesi varsa, kendi parti içerisindeki hegemonyasını, hükümranlığını, hakimiyetini takip etme niyeti varsa bunu kendi usulü dairesinde CHP ve genel başkanı yapabilir. İkide bir partimizi de ağzına alarak bizi de meşgul etmesin, bu toplumu da meşgul etmesin. Çünkü bizim CHP ve onun hezeyanlarıyla boşa geçirecek vaktimiz yok, millet bizi buraya, kendi sorunlarını çözmek için gönderdi. Bu yetkiyi bize bunun için verdi, biz bunun bilincindeyiz ve bunun için sonuna kadar mücadele etmeye de varız." dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir