• DOLAR 34.226
  • EURO 37.506
  • ALTIN 2870.728
  • ...
BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığına Tom Fletcher atandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ahmet Tali

BM Sözcülüğünden Guterres'in, BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörlüğüne yaptığı atamaya ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Guterres'in görevi daha önce yürüten Martin Griffiths'e teşekkürlerini ilettiği belirtildi.

Fletcher'ın halihazırda Oxford Üniversitesine bağlı Hertford College'ın müdürlüğünü yürüttüğü aktarılan açıklamada, kendisinin diplomasi ve çok taraflı örgütlerin dönüşümüne ilişkin güçlü deneyimi olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Fletcher'ın daha önce farklı dönemlerde İngiltere başbakanlarına da danışmanlık yaptığı, 2011-2015 yıllarında İngiltere'nin Beyrut Büyükelçisi olarak görev aldığı bildirildi.

Fletcher'ın BM ile de yakından çalıştığı belirtilen açıklamada, Modern Tarih alanında yüksek lisansı bulunduğu, İngilizce, Fransızca, Arapça ve Svahilice bildiği ifade edildi.

Eski Genel Sekreter Yardımcısı Griffiths, mart ayında sağlık durumu nedeniyle göreve devam edemeyeceğini bildirmişti.

BM İnsan Hakları Konseyinin yeni üyeleri seçildi
BM'in 47 üyesi bulunan organı İnsan Hakları Konseyi'nin 18 yeni üyesi seçildi. BM Genel Kurulunda yapılan gizli oylamada, merkezi Cenevre'de bulunan İnsan Hakları Konseyine 3 yıllığına seçilen yeni üyeler belli oldu.

Oylamada, Afrika grubundan konseydeki 5 koltuğa seçilen Benin, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Etiyopya, Gambiya ve Kenya konseyin yeni üyeleri olmaya hak kazandı.

Asya-Pasifik grubundan konseye giren üyeler ise Güney Kore, Marshall Adaları, Katar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Tayland oldu. Doğu Avrupa grubundan konseye Çekya ve Kuzey Makedonya seçildi.

Latin Amerika ve Karayipler grubundan konseye Kolombiya, Meksika, Bolivya seçilirken, Batı Avrupa ve diğerleri grubundan konseye seçilen üyeler İzlanda, İspanya ve İsviçre oldu.

İnsan hakları örgütleri tarafından adaylığı eleştirilen Suudi Arabistan ise gerekli oyu alamadı. Seçilen yeni üyeler, 1 Ocak 2025 itibarıyla Konseyde 3 yıl görev yapacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir