• DOLAR 34.447
  • EURO 36.303
  • ALTIN 2837.002
  • ...
"Bağımlılıkla mücadele eden herkes çok değerli bir iş yapıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, bağımlılıkla mücadele eden Bağlantısız Hayat Derneği'ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

2016 yılında Esenyurt'ta kurdukları dernek ile çalışmalara başladıklarını ve yaklaşık 3 yıldır da Beylikdüzü'nde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bağlantısız Hayat Derneği Başkanı Sedat Suakar, "Esenyurt'ta nüfusun yoğunluğuna binaen böyle bir faaliyet yapmak istedik. Esenyurt'ta 43 mahalle var ve bunlarda 8'i İçişleri Bakanlığı tarafından riskli olarak ilan etmişti. Biz de bunlardan yalnızca bir mahallede faaliyet gösteriyorduk." dedi.

Okullar açılmadan önce kültür merkezlerinde üye ve gönüllülerini bilgilendirmek için seminerler yaptıklarını kaydeden Suakar, evinde bağımlı bireyleri olan ailelere destek sunduklarını ifade etti.

"Aileler, eğitimciler, din adamları üzerine düşeni yaparsa bağımlılık ciddi oranda düşer"

Suakar, "Bu işlerde manevi desteğin önemi çok. Allah ile rabıtanın zayıf olması, değerlerimize yeterince ilgi göstermemenin sonucunda böylesi durumlar ortaya çıkabiliyor. Onun için ailelere, öğretmenlere, din görevlilerine büyük görev düşüyor. Eğer hem aileler hem de eğitimciler hem de din görevlileri üzerlerine düşeni yaparsa bağımlılık oranlarının ciddi seviyede düşeceğine inanıyorum. Bazı yerlerde manevi destek de yetmiyor. Hem manevi hem de tıbbı destek verilmeli. Bu sebeple biz hastalarımızın hastane sonrası durumlarını da takip edip imkân dahilinde çevrelerini, evlerini değiştirerek yardımcı olmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"Bağımlılık mücadele eden herkes çok değerli bir iş yapıyor"

Yapılan çalışmaların çok önemli olduğunu vurgulayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan, "Türkiye'de özellikle bağımlılıkla ilgili bu kadar sorunun ön plana çıktığı bir dönemde sivil toplum kuruluşlarının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Bağımlılık çok çeşitlendi. Alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, sigara bağımlılığı derken teknolojik bağımlılığı ortaya çıktı. Bu bağımlılık da beraberinde çok farklı yükümlülükleri, sorun ve sıkıntıları beraberinde getirmeye başladı. Bu bağımlılık neticesinde buhranlar ortaya çıkıyor. Buhranlar neticesinde intiharlar, saldırılar, başkalarının hayatlarını zehir etme, zarar verme gibi sonuçlar ortaya çıkıyor. Gerçekten bu çalışmalar içerisinde manevi destektir. Onun için çok çalışmak, gayret etmek lazım. Kötülüklerin önüne geçmek için bağımlılıkla mücadele etmek gerekir. Son dönemde dijital bağımlılığa kapılanlardan kimisi cinayet işliyor, kafa koparıyor. Kimisi anne-babasına ediyor. Onu için bağımlılıkla mücadele dene herkes çok değerli bir iş yapıyor." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir