• DOLAR 34.241
  • EURO 37.542
  • ALTIN 2872.941
  • ...
Erdoğan'dan gündüz kuşağı programları ile ilgili kritik açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ  -  Erdoğan yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi: "Son dönemde medya organlarımız, özellikle reyting kaygısıyla, basın ilkelerini umursamayan son derece sorunlu bir yayın politikası izlemeye başladı.

İfade tutanaklarından polis kayıtlarına, kaynağı belirsiz iddialardan önü sonu belli olmayan videolara kadar her türlü bilgi, belge ekranlarda çarşaf çarşaf yayınlanıyor; haber ve tartışma programlarının saatlerce konusu oluyor.

Habercilik adına, üzülerek söylüyorum, mağdurlar tekrar mağdur ediliyor. Cinayet vakaları, insanımızın ailecek televizyon izlediği saatlerde, en ince detayına kadar anlatılıyor.

Bu tür olaylarda, meselenin “sosyal öğrenme boyutu”, ne yazık ki, göz ardı ediliyor. Bunu kabul etmemiz, buna rıza göstermemiz söz konusu olamaz.

Basınımız, medyamız elbette özgür olmalıdır; ama bu, bilhassa toplumsal olaylarda sorumlu yayıncılık yapmaya mâni değildir.

Radyo Televizyon Üst Kurulumuz, bu konuları daha hassas takip etmelidir. Burada şunun bilinmesinde fayda görüyorum:

Yargı organlarımızın bağımsız, tarafsız ve objektif faaliyet yürütmesinin yanı sıra, toplumda adalet duygusunun güçlendirilmesi için bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçmadık, hatta her türlü desteği sağladık."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir