• DOLAR 34.237
  • EURO 37.585
  • ALTIN 2880.098
  • ...
Kaymakam Baycar: Cizre Barajı, çiftçilere ciddi oranda sulama alanı oluşturacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak İl Tarım Müdürlüğünün "2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler" konulu bilgilendirme toplantısı Cizre'de yapıldı.

Programda konuşan Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Cizre Barajının hizmete girmesi ile birlikte Cizre-İdil arasında çok ciddi oranda çiftçinin sulama alanına kavuşacağını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan "2025-2027 Yıllarında Yapılacak Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler" konulu bilgilendirme toplantısı Şırnak’ın Cizre ilçesinde geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.

Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıya Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, Cizre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Buğday ile Şırnak Merkez ve ilçelerindeki çiftçiler katıldı.

Cizre Barajının yapımına başlanacağı müjdesini veren  Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, "Cizre Barajının inşasına bu ay başlıyoruz. Cizre-İdil arasında çok ciddi oranda çiftçimiz sulama alanına kavuşmuş olacak. Allah’ın izni ile bundan sonra kuru tarım değil aynı zamanda sulu tarım yapmanın da önü açılmış olacak. Buğday yerine mısır ekeceğiz, pamuk ekeceğiz. Sulama ihtiyacı olan ürünleri, biraz getirisi yüksek olan ürünleri ekmenin inşallah önü açılmış olacak. Çok büyük bir baraj Cizre’mize, İdil’imize, Şırnak’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. En kısa sürede müteahhitlerimiz sahada işlerine başlamış olacaklar. Biz ilçe kaymakamlığı olarak her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanındayız, yeter ki siz üretin. Çiftçilere hibe ve destek programlarını yakından takip edip Tarım Müdürlüğünün çiftçilere yönelik hem tanıtıcı hem de bilgilendirici programlarına katılalım. Onun dışında da bizi Tarım Müdürlüğümüzü, ziraat mühendislerimizi boş bırakmayın ve her türlü konuda danışıp gerekli bilgileri alın."  diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, "On dört aylık bir süreç içerisinde tarımsal üretim planlamasını hayata geçiriyoruz. Baktığınız zaman kırk yıldır konuşulan tarımda planlama olması lazım, planlı üretim yapılması lazım kaynaklarının etkin verimli kullanılması lazım. Bitkisel üretimde bir alt yapı çalışması gerekliliği olduğundan dolayı 1 Eylül itibari ile biz bitkisel üretim planlamasını da hayata geçirdik. Böylelikle biz tarımsal üretim planlamasını tüm hatları ile birlikte geçirmiş olduk. "dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen toplantı, çiftçilere yönelik yapılan sunumların ardından soru ve cevap bölümü ile son buldu.

Toplantı sonunda Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarım Havzaları Daire Başkanı Ergin Toprak, Cizre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayhan Buğday ile birlikte Cizre-Silopi Karayolu üzerinde bulunan İnci Köyündeki yer fıstığı hasat çalışmalarını yerinde inceledi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir