• DOLAR 34.267
  • EURO 37.661
  • ALTIN 2889.05
  • ...
Kudüs’te işgal saldırılarında 78 Filistinli katledildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK


Filistin haber ajansı WAFA, Filistin'in Kudüs Belediyesi tarafından hazırlanan 7 Ekim 2023'ten bu yana İşgal kuvvetlerinin ihlal ve suçlarına ilişkin raporu yayımladı.

Raporda işgal altındaki Kudüs’te 7 Ekim 2023'ten bu yana 1791 Filistinlinin gözaltına alındığı belirtilirken, son bir yıl içerisinde Filistin topraklarını gasbeden 50 bin 745 işgalcinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediği aktarıldı.

Rapora göre, Filistinliler Şeyh Cerrah ve Silvan gibi Kudüs'ün tarihi mahallelerinden zorla göç ettirilmeye yönelik benzeri görülmemiş bir baskıya tanık oldu.

İşgal kuvvetlerinin Filistinlileri tehcir ettiği bölgelere işgalcileri yerleştirmeyi amaçladığına işaret edilen raporda, işgal altındaki  Kudüs'te Filistinlilere yönelik 340 yıkım saldırısı gerçekleştirildiği ve bunların sistematik bir şekilde arttığı ifade edildi.

Rapora göre, İşgal kuvvetlerinin ithal edilen mallar ile Kudüslü tüccar ve yatırımcılara keyfi kısıtlamalar dayatması sonucu işgal altındaki Kudüs sakinleri boğucu bir ekonomik ablukaya maruz kaldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir