• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
New York`ta 400 Bin Çocuk Açlık`la Karşı Karşıya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amerika’nın en büyük metropollerinden New York bir taraftan zenginleşirken diğer taraftan açlıkla mücadele ediyor. Bir taraftan şehirdeki milyarder sayısı artarken diğer taraftan açlıkla mücadele eden insanların sayısı artıyor.

New York Şehri Açlıkla Mücadele Koalisyonu (NYCCAH)’nin yayınladığı rapora göre, New York şehrinde zenginle fakir arasındaki makas giderek açılıyor. Raporda açıklanan verilere göre 2010-2012 yılları arasında New York’ta yaşayan 400,000 civarındaki çocuk açlıkla karşı karşıya kaldı. Ayrıca toplamda 1.3 milyon New Yorklu ailesine yeterli gıda malzemesi götüremiyor.

Raporda ülkede gıda güvenilirliği ile de ilgili çeşitli sorunların mevcut olduğu belirtildi. ABD merkezli bir araştırma şirketi olan Census Bureau’dan verilen bilgilere göre New York şehrinde 60 yaş üstü yaklaşık 176,000 kişi yeterli beslenemiyor.

NYCCAH’nin bu gruplarla ilgili yayınladığı veriler aşağıdaki grafikte yer alıyor:
Diğer taraftan Forbes tarafından açıklanan verilerde New York’taki milyarderlerin sayısının 53’e ulaştığı, son iki yılda şehirdeki sermayenin 210 milyar dolardan 277 milyar dolara ulaştığı belirtildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir