• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Avrupalı öğrenciler Batman Milli Eğitimi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman İluh Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan "Her ağaç bir hayattır" (EachTree is A Life) adlı gençlik projesi kapsamında İspanya, Avusturya, Litvanya ve İtalya'dan Batman'a gelen üniversite öğrencileri, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa'yı ziyaret etti.

 

İluh Anadolu Lisesi Türk dili ve Edebiyatı Öğretmeni Asım Çelebi tarafından kaleme alınan proje kapsamında Batman'a gelen ve çeşitli etkinlikler gerçekleştiren üniversite öğrencileri, Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa'yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Türk eğitim sistemi ile eğitim sisteminin çevreye etkisini soran öğrencilere Akboğa bilgi verdi.

 

Milli Eğitim Müdürü Akboğa, ülkemizde eğitim sisteminin merkeze bağlı olduğunu ve nitelikli eğitimin hedeflendiğini ifade etti.

 

Akboğa, Avrupa'dan gelen heyete Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hizmetleri hakkında şunları söyledi: "Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Batman merkez ve 5 ilçemizde eğitim hizmetlerinde bulunuyoruz. İl genelinde 167 bin 265 öğrencimize 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında eğitim veriliyor. Türkiye'de eğitim sistemi merkezi sistemli bir eğitim sistemi olarak yürütülmektedir. Öğrencilerimize 5. sınıftan itibaren velinin isteğine bağlı olarak Türkçenin dışında yerel lehçelerde seçmeli ders verilebiliyor. İlimizde de isteğe bağlı Mardin Artuklu Üniversitesi gibi üniversitelerimizden Kürtçe pedagog eğitimi almış öğretmenlerimiz tarafından Kürtçe dil öğretimi veriliyor." dedi.

 

Akboğa, eğitim sisteminin çevreye etkisi sorusu üzerine de, öğrencilere çevre ile ilgili eğitimin yanı sıra yeşillendirme ile ilgili etkinlikler düzenlenerek çevreye duyarlı nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

 

Ziyaretinin sonunda Avrupa'dan gelen heyet, Milli Eğitim Müdürü'nün kendilerini ağırlamaktan dolayı teşekkür etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir