• DOLAR 32.48
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2440.251
  • ...
Rusya İslami eğitimine el attı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MOSKOVA-Rus yetkililer ülkede nitelikli imam hazırlayacak üç katmanlı bir İslam eğitim sistemini hayata geçiriyor. Bu açıklama Volga Federal Bölgesindeki Rus Devlet Başkanı Putin'in özel temsilcisi Mikhail Babich tarafından yapıldı.

Rus yetkililer ülkede nitelikli imam hazırlayacak üç katmanlı bir İslam eğitim sistemini hayata geçiriyor. Bu açıklama Volga Federal Bölgesindeki Rus Devlet Başkanı Putin'in özel temsilcisi Mikhail Babich tarafından yapıldı.

Babich, 22 Ekim tarihinde Ufa şehrinde düzenlenen milletlerarası ilişkilerin geliştirilmesi için Cumhurbaşkanlığın Konseyinin toplantı sonucu olarak, hükümete üç katmanlı İslami eğitim sistemin hayata geçirilmesi ve bu eğitim sistemine gereken koşulları oluşturmak için görev verildiğini, söyledi.

Mikhail Babich'e göre, yeni sistem tam bir eğitim ve öğretim döngüsü içerecek. Babich daha sonra,"Bu eğitim sayesinde bizim çok uluslu bölgelerde yurt dışından değil, bizim laik devlet sistemine göre düzenlenmiş İslami üniversitelerde eğitim görmüş yeni imamlar yetiştirilecek. büylelikle Rusya, artık yurtdışından İslami eğitime gerek duymayacak" dedi.

Böylece, üç katmanlı İslam eğitim sistemi içerisinde önce medrese eğitimi, İslam üniversiteleri ve özel yeterlilik merkezleri yer alacak.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha önce Rusya'daki Müslümanların liderleriyle biraraya geldiği toplantı sırasında, Rusya Müslümanları için önündeki en önemli görevlerinden birinin yeniden yerli İslami eğitim sistemi hazırlamak olduğunu belirtmişti.

Uzmanlar, Moskova'nın bu proje ile Müslüman bölgelerinde Rusya Devlet sistemine entegre din adamlarını yetiştirmeyi planladıklarını ifade ettiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir